Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aranykor, fény, előző életek, odaadó szív és társai...
2012. március 09. péntek, 14:02 | Éva.   Előzmény

Editkém én nem várom az aranykort:) Úgy gondolom,hogy nem véletlenül születtem ebbe a korba.
Itt szeretném megoldani az itteni feladataimat,és nem egy elképzelt álomvilágba menekülni a helyett,hogy nehogy véletlenül csinálnom kelljen valamit itt és most.

,,Várjátok, hogy az emberekben végre láthatóvá váljék a fény, ''...

Hát ezt sem várom,merthogy az a fény mindenkiben ott van,eredendően. Nem ,,valamikor" lesz majd ott,amit várni kéne. Mindenkiben ott van az isteni fény.
/Namaszte...Így üdvözlik a benned is lévő Istent,fényt.../
De hivatkozhatok Jézusra is:,,Ne valahol kívül keressétek az Isten országát,mert az bennetek van,a ti szívetekben"

Annak valóban nem vagyok híve,ha mindent az előző életekre fogunk,de tagadni sem fogom,hogy igenis van egy bizonyos kiegyenlítődési igénye a léleknek,amit bizony meg is akar élni,tapasztalni. És ugyanakkor ez a kiegyenlítődésre törekvő vágya tulajdonképpen az egyik mozgató rugója is a jelenlegi létezésének.

,,És ha az Ő szíve igen is képes sírni, meghasadni, szenvedni akkor vajon ő -e a hibás és az valójában hiba-e, vagy a világ kegyetlen és Ő érzi ezt?"

Az ,,Ő szíve",nem él önálló életet,hanem a megéléseiben értelem és ok van,ami miatt úgy éli meg a dolgokat ahogy.

A világ pedig nem kegyetlen,sem nem ilyen sem nem olyan,hanem pontosan olyan,amilyennek az adott ember megéli,tapasztalja. Ha ő kegyetlennek éli meg az bizony probléma,ha csak ezt veszi észre,és jóból szépségből,semmit.
Ez már nagyon elcsépelt,de még mindig igaz:),hogy a világ a mi bensőnk kivetülése.
Az ,hogy mit látunk meg a világból,az pontosan minket tükröz. Ezt nem elhinni kell,hanem tapasztalhatja az ember nap,mint nap. /Meg kell nézni,ha jókedvűen ébred az ember,mennyivel másképp lát mindent,mintha bal lábbal kelt volna:)/
Persze ez sokkal bonyolultabb. Erre lenne való többek között az önismeret.

,,Jobb neki a világban megértetten, vagy jobb neki a valódi lényében kirekesztve?"

Hát szerintem nem arra kell törekedni,hogy engem megértsenek a világban,/aki erre törekszik becsapja magát!/,hanem arra hogy én megértsem a világot,és első sorban a saját belső világomat,mert úgy fogom megérteni az egész világot.

A valódi lényedben pedig hogyan lehetnél kirekesztve? Ki rekeszt ki, kit?:) Az ember maga a lény, minden kiterjedésével egységben,egy lényként,...nem tudja kirekeszteni magát saját magából:)