Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A buddhizmus
2012. március 03. szombat, 8:37 | Domoszlai Katalin

tanítása szerint a problémáink, a szenvedésünk három forrásból fakadnak. Az első az akarás ami az egóból származik, a másik az elutasítás, a harmadik pedig a nem-tudás.

Egy élethelyzetben mind a három fontos szerepet játszhat. El kellene fogadni, el kellene engedni...Szép és jó és bölcs tanács, de nem tudod. Itt a nem tudás a kulcs, meg kell találni mit kell ahhoz megismerni, felfogni, hogy tudd...És vajon miért születtél ide, mit kell itt megtapasztalni, amit pontosan itt lehet?

Elsősorban saját magadat, ezen belül a kondícionálást, ahogy most nevezzük a belénk írt programokat. Ezek a programok pontosan azért erősebbek mint a személyiséged akarata, vágyai, elutasítása, hogy végig menj az úton, amit a leszületésed előtt gondosan kiválasztottál. Mielőtt misztifikálnánk túlságosan a Keletet nézzünk mi van még ott.

Nagyon erős idegzetűeknek ajánlom, hogy nézzék meg az alábbi videót, mert bizony ez is a Kelet...
Meghalt egy fiú, számítógépes játék közben szívrohamban... 23 órát játszott és kilenc órája halott volt, mire észrevették...A siker utáni vágy, az, hogy elismerjék a jogom a létezéshez, ide is elvezethet, létrejött az ember, aki percenként négyszázat tud az egérrel kattintani, irányítottan, ez is Ázsia.

http://www.youtube.com/watch?v=pUP4LHFMEEo