Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Az elfogadás és az ősbizalom
2012. február 13. hétfő, 8:22 | Domoszlai Katalin

a születést követő pár hónapban alakul ki alapvetően. Későbbi időszak traumái is okozhatnak törést, de akkor a hatásuk egyes helyzetekben jelentkezik, nem általános. A saját akarat érvényesítése elkezdődik 2 éves kor körül, ezt nevezzük a dackorszaknak.

Ha a gyökérok ilyen korai szakaszban található, nagyon nehezen hozzáférhető a gondolkodás útján, hiszen ez még pusztán az érzések világa.

Több embernek vezettem imaginációs gyakorlatokat, ahol a képek, szimbólumok segítségével oldottuk ki az ilyen korai korszakból eredő blokkokat. Az egyedüli próbálkozással nem csak az a probléma, hogy lassú és a tévutak sok esetben lehetetlenné teszik a haladást, hanem az, hogy olyan valamit kezdesz el keresni, amiről azt sem tudod, hogy micsoda.

Milyen érzés az, ha szőrüstül-bőröstül elvagyok fogadva, ha van saját akaratom, vannak én-határaim, azokat tisztelik és elfogadják mások? Hogy a konfliktusokat tisztán, erőszakmentesen, saját magadért kiállva tudod kezelni? Ezt meg kell tanulni, mert erre nem kaptál mintát.

Tehát a megoldás több lépcsős. Először meg kell találni az okokat. Egy összetett problémánál ez elég sok lehet.
A tudatalattiban lévő érzéseket amik a blokkot alkotják a felszínre kell hozni és át kell dolgozni. Utána pedig meg kell tanulni a helyes mintákat, az én-erő használatát.

Ha úgy érzed tudod segíteni, írj privátot.