Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Hmmm. Érdekes, hogy női szellemi tanítókról nem szól a
2012. február 01. szerda, 23:41 | Aditi

Hmmm. Érdekes, hogy női szellemi tanítókról nem szól a fáma........

..........

Vajon ők tisztábban azok, akik, vagy csak ügyesebbek??

Nekem van egy elméletem, de lehet, h megköveztek.... (főleg a fiúk):

szerintem nem kellene semmilyen címet magunkra aggatni, csak befelé nézni, és ami jön azt tenni. Aki fogadalmakat tesz, az törvényszerű, hogy megmérettetik. Minek fogadalmakat tenni, Mitől lesz valaki több ettől? Mi az, ami többre jut ettől? Semmi. Szerintem, ha élünk, és befelé figyelünk, amennyire tőlünk telik, épp oda vezet minket a belső énünk, ahova tartozunk, mindig azt csináljuk, amit tennünk kell, és nem tartozunk elszámolni azért, mert ezt "spirituális tanítóként" tettük: csak saját magunkkal: ami az igazság.

nem kell azt gondolnunk, hogy nem tévedhetünk, nem lehetünk gyengék mi is. Mert emberek vagyunk, mind itt.

Szerintem ez a gurusdi egy elavult, és eltévedt útja a férfiaknak. És több olyat ismerek, aki valóban, azt tanította, amit maga is tanult, és azért lett sokakat tanító guru, mert akkora sebekkel, nem szeretettel rendelkezett, amit csak így lehetett kiegyenlíteni. de szerintem ehhez nem kell az intézmény, a rang, meg semmi.

csak élni kell és alázattal örülni annak, hogy sokakkal oszthatja meg a tanulnivalóját, akiknek ez jó. és nem szexelni velük, ha tudatlanabbak, és nem tudnak partnerek lenni. semmi miatt.

Szerintem a nők, akár csak a hétköznapi, igazi nők ezt jobban csinálják. Ők nem tesznek fogadalmakat, nem vonulnak cölibátusba, csak élnek. És a tudatosak így is tanítják azt, amit tanulnak, ez természetes fejlődési szakasza a szellemi fejlődésnek, szerintem. A nő is használni tudja a tudatosságát a szexualitásban, a szellemi, lelki fejlettségét. Amióta tudatosabb vagyok, mint azelőtt, hihetetlen mennyiségű, és sokféleségű pasinak tetszem a korábbihoz képest. Szerintem ez természetes. de számomra az is, hogy éberséggel viszonyulok hozzájuk és a saját szexualitásomhoz. Meg kell tanulni "tanítani" a szexxel is akár, de soha, soha nem szabad használni. csak örömszerzésre és csak szeretettel.

Ez a törvény annál igazabb, minél tudatosabbak vagyunk. Ezek a férfiak nem hiszem, hogy azokért tették amit tettek, akik elszenvedték. Akkor meg miről beszélünk? Ez földi szemmel nézve bűn, szellemileg is bűn, mert nincs benne szeretet ezért meg is kapják ami nekik jár. Bármiféle nagy tanítók. Ez is az útjuk része.

és szerintem ez az egész jelenség azért lehetséges, mert a férfiaknak sokkal nehezebb valami miatt a belső utat járni. A nők, még egy kevésbé tudatos nő is, ha eléggé nő tud lenni, ösztönösen csinálja ezt. Szerintem egyébként ezért írta Madách az Ember Tragédiájának végére, hogy Ádám Évára figyeljen, ha Istent akarja hallani, és maga nem hallja.

Ezt a mai férfiak jó része még mindig nem tudja. Ebből a szempontból is ragaszkodnak az "önállóságukhoz", "függetlenségükhöz", "maguk erejéből" höz, "mert ők a szellemi vezetők" höz, meg az "ők Ádám, az első ember" hez és az ezekből levont következeteshez. Magyarul a rosszul értelmezett és élt patriarchális karmáikhoz a lelkükben.

Folyamatosan problémájuk van azzal, hogyan éljék meg a szexualitásukat. ha letáboroznak valaki mellett, nem bírnak megmaradni, vagy belefásulnak, hogy rájuk nézni is rossz, ha meg agglegények maradnak, na az még rosszabb, hogy lelkileg mivé válnak.

nem tudnak élni ebben a témakörben. Szerintem ennek biztos köze van a biológiához, ahhoz, hogy nem ők szülnek, nem ők a gondoskodók testileg...stb, de akkor sem magyarázható ezzel a hiányosságuk.

nem mondom, hogy a nők között nincsenek önmagukat nem élő, bepunnyadt háziasszonyok, meg ezek ellentétei, a mindenüket kirakó magukat "szabadnak" képzelő szerencsétlenek, de a nőknél természetesebb feladat és felszólítás a belső hang meghallása, mert nekik erősebb a kényszerük vállalni a felelősséget,pl. ha már egyszer jön egy bébi, egy pasi még sokáig szökdöshet, különböző magyarázatokkal, még arra sincs rászorítva, hogy eldöntse megöli e a magzatát, vagy elvállalja. pedig ez egy sok tudatosságot hozó döntés, ha a saját testedről, és életedről van szó. persze a férfiaknak nem, ezért sokat ismerek, aki ilyen helyzetben mosolyogva igent mond, majd folytatja azt az életet, amiben semmiben nem támogatja a családját, továbbra sem, és nem is tud róla, magyarul, semmit nem fejlődik. . de számára így van ez jól. vagy kibújik az egész alól azzal, hogy ő nem akarta felelésül venni, meg különben sincs pénze (szegénynek). egy nőnek meg kell szülni, ha nem veteti el, nincs mese, és ahhoz erőre, belső erőre van szüksége, az ezután következő gondoskodásról nem is beszélve. Gyökerestül megváltoztatja az életét, ha akarja, ha nem. és milyen jó, hogy azt teszi.

(Jöhet a "kövezés.)

Megint megkövezendő gondolatom, hogy szerintem egy férfinek nem is szabadna női társa nélkül szellemi tanítói útra adni a fejét. :)) Egy olyan nő nélkül, aki tudja amit ő, és éli is, csak nem beszél róla. Egy valódi, egyenrangú nőies nő nélkül. mert az mindig a tükre lehet, és tudhatja, amikor el akar csúszni. Szerintem egyébként ez lenne az egyensúly férfi és nő között.

és egyébként, halkan jegyzem meg, úgy tudom, a magyar Sámánok így csinálták. családjuk volt, jól működő párkapcsolatuk, és az igazi királyok mögött is mindig állt egy jó esetben oda illő, erős nő, aki támogatta őket az útjukban. Mert a férfiaknak valójában szükségük van a nőkre, jó lenne, ha már belátnák, és a nők meg abbahagynák a férfiak istenítését és végre a maguk erejére támaszkodnának.

Ezek a "spirituális" esetek szerintem erről is szólnak. :) És szerintem jórészt az ego tévútjai. (Erős.)

Mély tiszteletem a kivételnek. de szent utat nem járnak ennyien belül a Földön, mint papír és rang szerint. És ha mégis van papír, az csak következmény, és valójában nem számít, még ha előbb is léptünk a papi rendbe, minthogy tudtuk volna, mi vár ránk. Ez a sors ereje.. Szerintem, ez a természetes.

Namaszte