Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
érzelmek hatásai
2012. január 17. kedd, 9:51 | Michaelita

Kedves Égilény!

Nagyon is értem, és átérzem, amit írsz, de ha ezt a helyzetet meg szeretnéd oldani, sőt jól megoldani, akkor önmagadat is meg kell erősítened.
Sokkal több bizalomra, önbizalomra, önbecsülésre, és hitre kell szert tenned, amely megerősít bármit is tapasztalj a pároddal kapcsolatban (akár valós, akár csak sejtett dolgokat).

Amit írsz az érzelmi kötődéssel kapcsolatban, az teljesen valós, de ez egy egészséges mértékig teljesen természetes.
Bármi ami iránt akár csak szimpla együttérzés ébred bennünk, az már érzelmileg is megmozgat bennünket.
Amíg ismeretlen számomra, addig semleges, ha már együttérzek, akkor bevontam az érzelmeimet is, akár tudatosodik, akár nem.
Ez valahogy a lelkiséghez, a szeretni tudásunkhoz is hozzátartozik, úgy vélem.
Az, hogy a kelleténél jobban és mélyebben ne vonódjak be az pedig nálam hol az önfegyelmen múlik (ez átmeneti, gyors megoldás), hol pedig azon, hogy mennyire engedtem közel magamhoz azt az érzést. Az hogy közel engedjem magamhoz, teljesen átéljem nálam nyugodtan, félrevonult magányomban - éberen, vagy meditációban - tud megtörténni. Ha átengedtem magamon magát az érzést, akkor legközelebb már csak normál mértékig hat rám.
Amíg ez nem történik meg, addig csak félek tőle és még jobban a hatása alá kerülök.
Olyan ez mintha teljes mélységében, hatásában és erejében meg kellene ismernem, hogy kikerüljek az erős - ismeretlennek/félelmetesnek tartott hatás alól.

Bennem még felmerül az is, hogy nem véletlenül kerültetek össze, hanem lehetséges, hogy a párodtól kellene megtanulnod a "túl közvetlennek tűnő" stílusát? Erről mit gondolsz?