Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Kedves Égilény!
2012. január 16. hétfő, 21:42 | Aditi   Előzmény

Szia! Együtt-érzek veled. Sajnos nem biztos, h túl sok segítséggel tudok szolgálni, mert az írásod és a válaszok olvasás közben döbbentem rá, h még én sem oldottam fel ugyanezt a dolgot, ami a volt párom mellett évekig tudatlanul ért, ennek megfelelően jó sok elfojtott érzelmet váltott ki belőlem, ami úgy tűnik, még mindig ott van, dacára annak, hogy valamennyire feltártam a szitut.

Nagyon bizarrnak, olykor megalázónak éreztem azokat a helyzeteket, ahol ez a fajta viselkedés a részéről előtört, sokszor arcátlanul a társaságomban, figyelmen kívül hagyva, mint valami utánfutót, ami úgyis ott vár, amíg befejezi az enyelgést. Az én volt párom mér ráadásul rá is játszott az egészre, láthatóan élvezte, hogy imádják, és bele is esett egy két nő könnyes-szerelemes "csapdájába" (persze inkább a sajátjába.)De elég intelligens volt ahhoz is, hogy elhitesse a környezetével, velem és a többi csajjal is, hogy mindez a legtisztább szellemi cselekedet :)) És persze elsősorban önmagával. Én meg bevettem a szöveget, hogy ez a "segítségadás"/ "gyógyítás". Valójában egy jó nagy adag önbecsapás, egy céllal: energiaszerzés.

Szerintem is személyiségprobléma áll a dolog mögött, méghozzá súlyos, érdekes volt olvasni Katalin írását, szerintem tök igaza van. És a női oldalban is. Én mondjuk egy irányító anya, és elnyomott, és elfojtott (önmagát is elfojtó) agresszív apa hatásai alatt nőttem fel, és a pasijaim kivétel nélkül vagy agresszíven, vagy passzívan elnyomók voltak, a legkülönbözőbb módszerekkel élve (persze a saját drámájukat játszva). Most már értem, h az én tanulásom vonzotta be őket, hogy megtanuljam magam becsülni, partnernek lenni egy kapcsolatban és ez nem csak nyitottságot jelent, kooperációra való hajlandóságot, hanem azt is hogy tudni kell nemet mondani arra, amikor a másik nem az. :)

Tudatosnak tűnsz a problémádban, nekem az a meglátásom, hogy egy ilyen dolog annyira tudat alatt van (legalábbis a volt pasimnál ez volt a helyzet), hogy hiába tud, vagy beszél róla a párod, lehet, hogy csak abból tanul, ha nemet mondasz arra, amit csinál, megmondod őszintén, hogy ezzel nem tudsz és nem akarsz együtt élni. Ez szerintem egy passzív elnyomó technika, és egyben egy nagyon rafinált, több oldalról is energiát szerző technika egyben.

A tapasztalataim alapján fogalmam sincs, hogy egyáltalán ki tudnak e ezek a pasik ebből gyógyulni. Nálam hiába volt a beszélgetés, a vita, a tükrözés, rengeteg levél, meg energia ami arra irányult, hogy közöljem vele, amit látok, és azt, ami nekem nem esik jól, illetve nem működik egy felnőtt kapcsolatban., hiába volt az elengedés, a nemet mondás, a türelem. Mégis azt az utat választotta végül, hogy tovább menekül. (Neki ez a technika egyben egy menekülési útvonalat is jelentett az aktuális tartós kapcsolataiból, amikben egy csecsemőkori sérülése miatt sosem tudott megmaradni). Szerintem ezzel a fajta sérüléssel nagyon nehéz szembenézni, megváltoztatni.

Bocsánat, h nem tudtam vigasztalóbb lenni. :(

Namaszte