Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
ötletek
2012. január 15. vasárnap, 18:14 | Michaelita

Ezt a csatát csak akkor tudod megnyerni, ha be tudod őt hozni a közös dolgokba, szerintem. Be tudnád-e őt vonni a munkádba? Be tudna-e Neked segíteni (szállítani, csomagolni,... bármit, amit szívesen és örömmel csinálna)?

Ugyanis úgy tűnik, hogy ő nem jól bírja a munkahelyi nyomást, s azt valszínű kudarcként éli meg. S talán ha érezné, hogy hozzájárult a munkájával a családi kasszához, az valószínűleg az önbecsülését is segítené.

Aztán én lehet, hogy párszor letámadnám őt az ágyban, hogy többször ki tudjon kapcsolni (akár egyoldalúan is). S ezt most teljesen komolyan írtam!

Valahol nagyon szánom a párodat. Nem könnyű neki azt látni/tudni, hogy a diplomás nővérét is többre értékelik és a csodált, szeretett felesége is örül annak, amit csinálhat. Ő pedig csak elvan közöttetek.
Nagyon jó családi légkörrel, sok sok szeretettel, abszolute semmi kritikával, sok-sok tisztelettel és türelemmel lehet kijönni ebből a gödörből.

S nyilván, hogy a Fiad is "útál tanulni", hiszen inkább segítene az Apjának, akivel együttérez (ha ő is pénzt hozna haza, akkor az otthoni nyomás kisebb lenne).

Sajnos manapság hajlamosak vagyunk a pénz szerepét és értékét túlértékelni. Márpedig ez mindent megront. Ha a családi boldogságot és a pénzt külön tudjátok választani, akkor fogtok tudni megbírkózni a helyzettel, és még véletlenül sem fordítva!

Nem könnyű élethelyzet, de nagyszerű érzés lesz és sokat fejlődtök általa, ha együtt túljuttok rajta .
Majd légy szíves adj hírt róla néha, hogy hol tartanak a dolgok. Jó?