Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
hasonlókon már én is elgondolkodtam
2012. január 15. vasárnap, 17:27 | Michaelita

Igen, azt el lehet mondani, hogy Orbánnak van egy jó tulajdonsága (akár szimpatizálunk vele egyébként, akár nem), hogy őszintén ki meri mondani azt, amit igaznak és jogosnak vél. S hála Istennek erről menet közben sem szokott le, legfeljebb ügyesebben csomagolja, mint régen.

Meg szerintem neki van egy nagyon nagy szerencséje. Mégpedig az, hogy egy olyan népet képvisel, akinek nehéz sorsa ellenére is van egy nagyon nagy transzcendencia igénye, egy nagyon erős igénye a felébredett állapot elérésére.
Ez persze kétirányú dolog: egyrészt ettől nehezebb most a helyzetünk (ezért fújnak ránk a többiek) és ez az ami Orbánnak viszont segítség, mert hátszelet kap az országa népétől (mert egyre többen kezdjük azt belátni, hogy nehéz helyzetben van és eléggé meg van kötve a keze, kicsi a mozgástere és mégis próbál olyat lépni, ami előrevivőnek tűnik hosszú távon).
Szóval én azt is megkockáztatnám, hogy jókor van jó helyen, s ez is segíti őt, meg persze hosszú távon bennünket is.

Viszont érdekes módon a mai magyar közgondolkodásba egyre inkább hallani olyan véleményeket is hogy minek kell nekünk "eltartani" ennyi embert, mikor elég lenne csak egyetlen királyt magunk felett tudnunk... szóval én nem jósolnék neki sem hosszú időt, asszem.

S a kérdésedre a válasz: a spirituális úton naná, hogy meg kell, hogy szűnjön a pénz istensége:)
Naná, hogy át kell értékelnünk dolgokat, naná, hogy az emberi értékek kell, hogy nagyobb teret és jelentőséget kapjanak!
Már csak azért is, mert a pénzt a hátunkon nem visszük el, az egyéb emberi értékeinket (szeretet, együttérzés, elfogadás,...) pedig átmentjük a másik dimenzióba.