Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
ahogyan én látom/gondolom most
2012. január 14. szombat, 11:52 | Michaelita

Hmmm! Érdekes és tanulságos olvasni az írásaitokat és mindenképp köszönetre méltó, hogy őszintén leírtátok, mit gondoltok.

Egyetértek abban, hogy egyénként sokat kell fejlődnünk. Egyetértek abban, hogy sokat jelent a saját lelki békénk, harmóniánk elérése bárhol is éljünk. Egyetértek abban, hogy egyénként kell elérni egyet s mást, hogy közösségben is tudjunk gondolkodni. Sajnos én is tartok attól, hogy:
"azért annyira nem érdemes rá alapozni, mert az egyének még nem állnak rá készen, hogy egy megbízható, békés közösséget alkossanak"

Amit érzek/tudok: a saját egyéni karmám több mint 90 %-ban megegyezik a hazám karmájával. Ezt nem tudom nem tudomásulvenni, nem felvállalni, a saját felelősségemet nem beismerni.

Soha egyetlen tüntetésen nem vettem még részt (eddig). Nem szeretnék politizálni sem.
De azt látom, hogy a környező országok népei képesek a saját jogaikért egységesen, együttesen fellépni, mi pedig eddig pont a széthúzásunkról voltunk/vagyunk híresek. Nem jól van ez így!
Át kell értékelnünk, át kell gondolnunk a dolgokat és meg kell találnunk azt a lelki minőséget, amely a magyar névhez az emberséges lelki minőséget kapcsolja és nem a származást, a kirekesztést, a bezárkózást.

Kell lennie egy olyan összefogásnak, ami nem mások ellen irányul, hanem olyan értékekkel és olyan jogokért, amelyektől a dolgok jobbra fordulnak/fordulhatnak, bevállalva azt, hogy ez a mai helyzetben akár nagyon naivul is hangozhat/hangzik.

Úgy érzem mélyen belül, hogy nehéz és embertpróbáló év áll előttünk, amikor szükségünk lesz az egységben gondolkodásra, az összefogásra, az önmagunk meghaladására, hogy másokkal együtt és másokért változtassunk a régi beidegződéseken, a régi mintákon.