Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Sokszor felhoztam példának Dániát
2012. január 14. szombat, 6:57 | Domoszlai Katalin   Előzmény

mert elég jól ismerem itt a helyzetet. Nem spirituálisan megvalósult, tökéletes emberek vezetik, hanem politikusok. Mégis van szociális háló, közbiztonság, összetartás, jólét, környezet és állatvédelem.

Egy adott ország lakossága több csoportra osztható tudatossági szint szerint. Amit az itt élők jobban tudnak mint a magyarok, az az, hogy a közösség mindig fontos volt számukra, jobban jellemzi őket az összefogás, mint a széthúzás. Itt nem választanak meg olyan embert miniszterelnöknek, aki nagyon gazdag, olyat választanak aki átlagos jövedelemmel és vagyonnal rendelkezik. Úgy kell élnie mint a többség.

Van más tulajdonság is, amiben különböznek tőlünk, a vikinget birka módra terelgetni nem lehet. Ha sérül az igazságérzete, kimegy tüntetni akkor is, pl ha anyagilag nagyon jól él, viszont szolidáris azzal, akinek a jogai sérülnek. Ezzel létrehozva egy nagyon komoly erőt, ami hiteles és kontrollálja a nem önmegvalósított :-) politikusok mozgásterét.

Önmegvalósított emberek által vezetett országra az emberiség ezen korszakában nincs modell, viszont az ókori Egyiptomban megvalósult az, hogy a spirituális emberek vezették nagyon jól a jóval alacsonyabb tudatossági szinten lévő tömeget.

Az ideális modell az lenne ha az egyes rétegek a tudatossági ( erkölcsi ) szintjükhöz képest lennének kezelve, megadva a fejlődési lehetőséget az onnan kiemelkedni tudó egyéneknek.

Ehhez az út véleményem szerint hangsúlyosan esik a mikro közösségek felépítéséhez, ezzel dolgunk van. Mivel nem tudjuk művelni a demokráciát, tanulnunk kell, hogyan.

Elképzelhető a másik variáció is, amit Te valószínűbbnek tartasz. Elvileg ha a spirituális emberek száma ( magas szintű tudatossággal, nem a sweet ezo, meg a vonzuk be a milliókat tömeg ) száma eléri a kritikus 5 %-ot akkor az összekapcsolódott tudati erejük képes megváltoztatni erőszak mentesen a társadalmi rendet. Ehhez a belső tisztulás a lényeg, az egyén átlépése a 6. szintre.

Meglátjuk, ha nem ebben az életben, és ha a Föld is kitart addig, akkor a következők valamelyikében.