Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
spiritosaurus képe
Most te is úgy állítasz be, hogy a közösség ellen szóltam, nem
2012. január 14. szombat, 3:40 | spiritosaurus   Előzmény

Most te is úgy állítasz be, hogy a közösség ellen szóltam, nem szóltam semmi ellen, attól mert nem kötelezem el magam a magyarság mellett, még nem szakadok el a gyökereimtől, csak nem eresztek fölösleges gyökeret. Csak annyit amennyire a lombnak szüksége is van. Többtől felborul az egyensúly. És ha egy fa sejtjei egyenként nem egészségesek, akkor az egész fa sem lesz, pusztán ennyit mondtam.

"A beilleszkedés képessége, átélni hogy egyszerre vagyok én, és szorosan illeszkedő sejt az össz emberi holonban. Együtt gyógyulva, fejlődve, kínlódva"

Pont ezt mondom én is, hogy ehhez egyénileg fel kell nőni. Ahhoz, hogy egyszerre legyél te, és a mindenség, ahhoz először egyszerre kell lenned neked. Ameddig te nem vagy egy, addig a mindennel sem lehetsz egy. Sehova nem fogsz tudni soha igazán beilleszkedni, ameddig magaddal nem vagy rendben. Mindenhol azt érzed majd, hogy te különc vagy, neked más feladatod van, pont ezért szakadsz el az egységtől, mert a magyarok feladatára koncentrálsz, meg ilyen-olyan feladatokra.. Nem értem, hogy az az egységszemlélet, amiről én beszélek miért kisebb, mint a tiéd, amikor pont ezt mondom, hogy senkinek sincs különb feladata a másikénál. Mindenkinek mindig saját maga a feladata. Se több, se kevesebb. Saját magaddal összhangban lenned. Az összes többi "ez az én feladatom, ez a magyarok feladata, stb" csak álomkép, pont ez az ego játszmája. Egy feladatot a saját, meg más tulajdonává tenni. Ez a beteges, nem a folyamat. Te nem is létezel, kinek van hát feladata? Magyarok sincsenek, akkor hogy lenne feladatuk? Még a fizikai síkon se nagyon, szerinted ki az, aki 100 %-ban magyar Magyarországon? Szerintem igen kevés... És ilyenkor akkor mi van, elvégzem egy kicsit a magyar feladatomat is, meg a szlovákból is egy kicsit, aztán ha a családfámban még más nemzetet is találok, akkor utánanézek, hogy nekik mi a feladatuk, hogy azt is elvégezzem, és minden közösséghez hű legyek, akikhez gyökerek fűznek?

Szóval mégegyszer mondom, nem szóltam egy szót se a közösség ellen sehol, nagyon is támogatom a közösséget, csak megjegyeztem, hogy azért annyira nem érdemes rá alapozni, mert az egyének még nem állnak rá készen, hogy egy megbízható, békés közösséget alkossanak. És az életfeladatod keresgélése közben is fölösleges beszűkítened a látószögedet a nemzetek külön feladatára összpontosítva. Te vagy a feladat, és ez sose volt, és nem is lesz máshogy. Ha te megvagy, megvan minden. És ehhez igen, változás is kell, ezt sem értem, hogy jött, hogy azt is elvetem. Tisztában vagyok az élet rendjével, de az az ego nélkül is működik.

"Az az ember, aki közösséget építeni nem tud úgy, hogy a saját magát megvalósítva a plusszot oda tudja adni a közösségnek, jobban teszi ha minősítések helyett a saját belső világában körülnéz."

Te is kimondtad a kulcsot: "saját magát megvalósítva". Ameddig ez nincs, addig pont semmi pluszt nem tudsz adni a közösséghez, ahhoz jelen kell lenned a közösségben. De nem szeretném már tovább ülepíteni ezt a dolgot, ha nem baj, mert egymást és önmagunkat ismételgetnénk csak tovább.