Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A transzlégzés lényege
2012. január 13. péntek, 8:06 | Domoszlai Katalin   Előzmény

hogy az összegyűlt emberek és a vezető energiája összekapcsolódik, hatványozott energiamezőt hozva létre. A módszer specialistája a cseh származású Satanislav Grof pszichiáter például a harminc fő feletti csoportokat szervezett a minél erőteljesebb hatás elérése céljából.

Elmesélni nehéz, milyen élmény része lenni egy ilyen un. buddhikus tudatmezőnek, ami a transzlégzés során létrejön. A saját energiarendszered rákapcsolódik a közös energiára, a tudatállapotod pedig transzba kerül, különböző mélységű transzokba. Fontos elengedni az elvárásokat, gyermeki nyitottsággal érezni, tapasztalni, utat engedni a spontán mozgásnak, éneklésnek, őrjöngésnek, sírásnak, nevetésnek.

Azokon a transzlégzéseken, ahol részt vettem, fizikai jellegű probléma nem volt, a sikertelenség oka néhány embernél a lelki kinyílásra való képtelenségben mutatkozott meg.

Amikor az emberi tudat bármilyen közös célból összekapcsolódik, az energiája nem lineárisan összeadódik, hanem hatványokban nő. Jó példa erre a közös meditáció is, ott az elmélyülés energiájába belekapaszkodhatnak azok, akiknek erre a segítségre szüksége van.

Az emberi test képességeinek a határa jól látható, ha az őrültek erejét vizsgáljuk meg, attól olyan erősek, hogy elméjükben a fizikai erejükről alkotott téveszme nincs jelen, mert más téveszme kiszorítja a tudatból. Tehát ha nem korlátoznánk le magunkat kishitűséggel, hatalmas erő megtapasztalására lennénk képesek. Ebbe bele lehet kóstolni a transzlégzések alkalmával.