Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Nem mindig tudunk csak úgy uk-muk-fuk elengedni valamit
2012. január 11. szerda, 10:16 | csaesz   Előzmény

Vannak olyan korlátaink, amiknek elengedéséhez szükség van először egy felismerésre. Amíg az hiányzik, addig egy részünk görcsösen kapaszkodik bele, eszünk ágában sincs valójában elengedni.
Sokszor járok én is úgy, hogy bár az agyammal valamit meg akarok oldani, bizony rá kell jöjjek, vannak félelmeim, vágyaim, amik a szándékom ellen dolgoznak.
Ilyenkor meg szoktam nézni, hogy a saját beszűkült, korlátolt tudatállapotomból nézve miért jó nekem, hogy pl. mindent én akarok megoldani, és miért nem akarom egy nálam hatalmasabb erőre bízni a megoldást. Mitől félek, mire vágyom, mitől véd engem,vagy mit ad nekem ez a korlátom.
Aztán megvizsgálom felülről, egy objektív nézőpontból is az ügyet, onnan miként látszik. Rendre rájövök, amiről azt gondoltam, hogy pl. véd engem, az semmitől sem véd, csupán lekorlátoz. Szükség van erre a felismerésre az elengedéshez. Ezután az elengedés rendszerint könnyedén, sokszor magától megtörténik.
De az is lehet, hogy szükség lesz majd annak a felgöngyölítésére is, hogy hol sérült meg a hited, a bizalmad az égi vezettetésben.