Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
sok minden megtörténhet
2012. január 05. csütörtök, 22:04 | Michaelita

Szerintem igen is lehet gyökeres változás az ember életében, ha a két összeillő ember találkozik egymással.
Erre van 2 jó példám is.

Filozófiai iskolába együtt jártam I-vel. Végtelenül csendes, szolid, visszahúzódó és túlérzékeny, de intelligens lány volt. A túlérzékenysége szinte képtelenné tette még az ismerkedésre is.
S akkor találkoztak a párjával, aki hosszú idők türelmes munkájával és sok-sor szerettettel támogatta mind lelkileg, mind érzelmileg. Persze mindketten dolgoztak a saját személyiségük éretté tételén is.
S I valóban gyökeresen megváltozott, de nem csak átmenetileg, hanem véglegesen, mert mindennek már 12 éve, s azóta van egy tündéri, boldog, felszabadult kisfiuk is. S az akkori I. mára egy kiegyensúlyozott, nyitott, napsugaras egyéniség, akinek mindenkihez van egy kedves szava vagy mosolya (ügyfélszolgálatos munkakört lát el).

M. fiú létére is zárkózott, amolyan jól megvagyok egyedül tipus volt, egy elég nehéz betegséggel, amit csak szteroiddal is másfél év alatt lehetett gyógyítani.
Gy. is elég zárkózott volt, bár megértő és mosolygós. A reggeli ébredések nagyon rosszul mentek és nem volt kedve a szemét sem kinyitni.
Amikor ketten találkoztak az mindkettőjükön valóban gyökeres változást eredményezett. M. nyitottá és beszédessé vált és igényelte a párja társaságát. Betegségéből hamarosan kigyógyult. Gy. is megnyílt és sokat beszélt párjának kisebb-nagyobb ötleteiről, gondolatairól. A barátnője meglepődve vette észre a változást, hogy nemhogy kelteni nem kellett, de reggel magától és mosolygósan ébredt (volt miért felébrednie). Most is jól megvannak együtt és igénylik egymás társaságát, támogatását, bár eltelt 4 és fél év.

Én is meg szoktam változni egy kis szerelemtől, annak ellenére, hogy nyitott személyiség vagyok szerelem nélkül is:)

Úgy gondolom, hogy a figyelem és a szeretet ereje csodákat képes tenni az életünkben, ha van merszünk és bátorságunk megnyílni, önmagunkat, a jobbik felünket adni.
Valószínűnek tartom, hogy a mélyben eleve ott van az a bölcsebb, tudatosabb énünk és az iránta való sóvárgás vezet el hozzá bennünket.
S igen, nagyon nagy ereje van a külső hatásnak - a megfelelő személytől, a megfelelő érettségi szintünkön, a megfelelő időben, de ez csak kívülről nem megy. Kellenek hozzá a saját "laza erőfeszítéseink", igyekezetünk, adni tudásunk, megnyílni tudásunk, szeretni tudásunk és mindaz a képességünk, hogy legyőzzük a kételyeinket, a félelmeinket, az aggodalmunkat és csak a jó belső hangokra hallgassunk.