Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Csodálkozom ,hogy a kezelőorvosa nem lépett annak idején ez
2011. december 26. hétfő, 14:02 | Éva.   Előzmény

Csodálkozom ,hogy a kezelőorvosa nem lépett annak idején ez ügyben,ahelyett,hogy teletömné ,,gyógyszerekkel". Főleg ,hogy tudott a kiváltó ok is. /Ilyenkor azért próbálkoznak terápiákkal./

Egy pszichiáter,vagy pszichológus még az egészségügyben is segíthetne ezen a problémán.
Vissza kéne vezetni a szüléséig,és ott megtalálnák azt a traumát ,ami kiváltotta nála az elmebeli elváltozást.
Valószínűleg nagyon nehéz szülése volt,és menekülésként,eshetett egy másik tudatállapotba.
Van már ÉBER hipnózis is,amivel vissza tudják vinni,és ami tulajdonképpen olyan ,mint egy vezetett meditáció.
Azért maradnék az egészségügynél /akár magán alapon is/,mert ezzel a diagnózissal nem hiszem, hogy más -nem egészségügyben dolgozó- terapeuta hozzányúlhatna.

Ami pedig a skizofrénnek minősített embereket illeti,sokszor nem is azok,csak mások. Másképp látják a világot,és ezt nem tudja az orvos hova tenni, ráhúzza a diagnózist,és gyógyszerekkel próbálja elnyomni a ,,másságot''.

Szóval látatlanban nehéz dió ez. Kéne keresni egy olyan pszichiátert,aki nem annyira ,,akadémikus":)
Vagyis nyitottabb az ,,alternatív" megoldásokra is.
Ha marad ez a gyógyszerezés, ,,zombiként'' fogja leélni az életét. Ez a megoldás,mindig a tehetetlenség kifejeződése. Csakhogy egy ember nem azért született erre a világra,hogy gyógyszerfüggőként végig vegetálja az életét.

A szülés után a hormonális és egyéb változások miatt nagyon sokan depresszióba esnek. Az is lehet, hogy ez mélyült el nála annyira súlyosan,hogy skizoid tünetekkel jár.
Én nem hagynám,hogy élete végéig gyógyszerekkel nyomják el a tüneteket,hanem keresnék egy jó szakembert. Már régen meg kellett volna tenni...