Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
fehercsongor képe
A függés elkerülhetetlen .
2011. december 25. vasárnap, 10:25 | fehercsongor

A függés a nem teljességünk másokkal való ideiglenes kipótlásáért kölcsönösen megfizetett ár . Kapcsolódsz - megszokod - akárhogy is , de függesz tőle . Én inkább az egyoldalú , nem kiegyensúlyozott függésektől ódzkodom , bár , szerintem ezek is kiegyensúlyozottak a változásuk minden egyes szakaszában ( más és más módon és arányban ) , és csak azért nevezzük kiegyensúlyozatlanoknak őket , mert értékeljük a nyújtott energiákat és szolgáltatásokat , és ezek közül egyeseket rombolónak , másfelé nyújtani nem illőnek tartunk ,( pl . szóbeli agresszió , verés ,stb .),és így ezeket nem számoljuk be , mint ellenértéket .
Amikor először befészkelte a fejembe magát a szabadságom és a társamtól való testi és érzelmi függésem (röviden : szerelem ) viszonya , akkor , (noha úgy ítéltem meg , hogy ennél jobb már nem lehet ) mégis elgondolkoztam , és arra jutottam , hogy mivel nincs viszonyítási alapom , igy objektíve nem tudhatom , hogy most az Ő láncán függök vagy sem . Ha mehetnék munkából haza máshova is , akkor kihez mennék ? Most már tudom , hogy Hozzá , de akkor ezzel a filozófikus kíváncsiságommal egy olyan lelki folyamatot emeltem felszínre , ami az általa kiváltott cselekedetekkel szétrobbantotta a házasságom , és egy hullát hagyott a romok alatt .
Miután így társamtól testileg függetlenné lettem , tizenöt év kellett a lelki függetlenség látszatának megteremtéséhez Tőle és Másoktól .
Most már elmondhatom , hogy független vagyok , ha nem veszem figyelembe a testi állapotváltozásimtól , a magam és kolleganőm hangulatváltozásaitól való jelenleg még nagyon nehezen legyűrhető negatív függésemet . A gondolati piszkaimat viszont már értékén kezelem .
Önmagamban töltődök , teljesedek , és biztos vagyok benne , hogy ez a legjobb most számomra , mert most ez van számomra . Amíg a Mátrix hullámtermészetét élvezem , addig függök annak váltakozásaitól a páros és egyedüllét ritmusában is . Namaszte : felacso
U . i . : A hatalom Te Magad vagy a magad számára . A legmegfelelőbb eszközökkel és tapasztalatokkal rendelkezel a saját fejlődésedhez . Használd a meglevőid , Önmagad , vagy ha változatosságra vágysz , akkor próbáld ki a Számodra éppen elérhető önfejlesztő módszereket . Ha van , és szükséges a jelenlegi fejlettségedhez állandó vagy alkalmi társ , az hiányérzetedtől függetlenül fog betáncolni az életedbe , vagy elhúzni Melletted legjobb sorsotok szerint .