Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Addig amíg hiányzik
2011. december 20. kedd, 7:56 | Domoszlai Katalin

ennek a helyzetnek az elfogadása és a teljes átélése, addig az öröm és a lelkesedés hiányozni fog az életedből.

Meg kell tapasztalnod, mit jelent ez az érzés, értéktelenség. Ezen kívül azt, hogy nekem nem jár, én a legrosszabbat kapom. Ez egy minőség a sok közül, tudnod kell a fejlődésed során milyen érzéseket generál ez az állapot. Átélnünk és ismernünk kell érzéseket azért, hogy elkerülhessük azt, hogy egy másik emberi lényt elnyomjunk, lenézzünk, kirekesszünk. Ismerjük az érzést, hogy még az ellenségünknek se kívánjuk.

Ha a helyére kerül ez a tapasztalat képes leszel az együttérzésre. A leszületésed előtt bevállaltad ezt a tapasztalatot, hogy a szíved tanuljon belőle.

Csodálatos és értékes lény vagy aki most befogadja azt a tapasztalatot hogy neki a legrosszabb jár és hogy értéktelen.

Az érzéseink mélysége és tisztasága attól függ, hogy az adott érzés negatív pólusát milyen mélységben tudjuk megismerni. Bevállaljuk-e a tapasztalatot. Ha lezár a szívünk, ha az eszünkkel keressük a megoldást, ha működésbe lép az egó elhárítói mechanizmusainak valamelyike a tapasztalat nem tud a helyére kerülni. Ezért a beszűkült szívünk az öröm és a lelkesedés érzésére is képtelenné válik.

A Szeretet és Elfogadás Sirály csomagban megtanulható a feldolgozás technikája. A szívben lévő elfogadás és szeretet felhasználásával ki lehet oldani az egóközpontban lévő blokkot. Az egyik legnehezebb önismereti feladat az, hogy szeressük és elfogadjuk magunkat, ha hibázunk, ha bénák és balfékek vagyunk. Ha ezt a családod nem tudta megtanítani neked, akkor neked kell megtanulni és természetessé tenni az életedben.