Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Köszi Hermess! Sok olyan gondolat volt benne, amivel már
2011. december 20. kedd, 0:31 | Aditi   Előzmény

Köszi Hermess!

Sok olyan gondolat volt benne, amivel már találkoztam, olyan is, amivel még nem. Nagyon logikus és el is hiszem, hogy működik. Én, mint legutóbbi találkozásunkkor (két éve??) mondtad, valószínűleg nem racionális tanuló és világ-tapasztaló vagyok, talán ezért nem tudok még az ilyen rendezett és magas szintű tudással sem mit kezdeni hatékonyan. Egy egy elem esetleg megmarad, hozzáadódik az eddigiekhez (amik már működnek), de bármennyit izzadok, képtelen vagyok így tanulni. (Amúgy meg három diploma után úgy döntöttem, hogy érezhetem úgy, hogy bebizonyítottam a világnak, tudok logikusan is gondolkodni, ha nagyon muszáj. de nem szeretek :))

A Lélek fogalma nem volt tiszta nekem: egyszer azt írtad, a "2. Föld energia, vagy Lelki energia", aztán meg, hogy: "buddhikus, vagy intuíciótest adják a Lelket". Ezt nem bírom összerakni, és én is keresem a kapcsolódási pontjaim ahhoz képest, amit tanultam: én pedig azt tanultam, hogy a Lélektest egy üres burok, amelynek sok rétege van (szintjei is), és mint a színeket és piszkokat tárolja a töltéseket, az asztráltestet. Ezért mondják, hogy "tiszta lelkű" arra, aki mentes a reakcióktól, mert abban nincsen töltés, vagy csak nagyon rövid ideig, és csak olyanok, amiket akar, hogy legyen, ha még tudatos is. Ez a burok a kapocs a test és a szellem között, amely kapcsolódik a Kozmikus egységbe. Ebben a képben nem tudom elhelyezni sem a földi lelket, sem az intuitív lelket. nekem egyik sem lélek. A földnek csak annyi köze van a lélekhez, hogy következménye, eggyel sűrűbb anyag, és mindent leképez, ami a lélekben van, az intuíció pedig tisztán mentális képesség, nem látom egységben a lélekkel, csak kapcsolódni hozzá. Az intuíciót inkább szellemi képességnek tudom be, oda sorolom. A lélekben megint csak mint következmény jelenhet meg az intuíció: általában tisztítja a lelket (mert szellemi, vagyis magasabb képességünk.)

Bocsánat, nem vitatkozni akarok, csak már annyira zavar, hogy ahányféle elméletet meg leírást olvasta, annyiféle szórendszert, meg elmélet rendszert használnak, és már tök képtelen vagyok egyhez hozzájutni, ami tutira nem téves. (Ezért hagyatkozom főleg magamra, de ez nyilvánvalóan lassúbb folyamat.)

Légyszi segíts egy kicsit ki!

A Földi és Égi energiák csatornázásánál nagy örömmel konstatáltam, hogy gond nélkül azonnal meg tudom csinálni, tudatosan, ahányszor csak akarom. :)és hogy amikor fekve olykor gyógyítottam magam az ágyamon, sokszor tettem ezt, úgy, hogy nem tudtam, mit csinálok. csak jólesett, és próbáltam figyelni a következményeit. de most a hosszútávúakra is jobban oda fogok figyelni, hogy tudom, milyen jellegű információkkal telít meg egyik és másik! Ezt is köszönöm! :)

Azért "a Lélek (ami inkább női jellegű princípium) egyesül urával a Szellemmel." rész kicsit erős megfogalmazás volt a 74-es születésemnek.... persze értem én a dolgot, mégis szeretem a szellemet nemtelennek, az agyat férfiasnak, az érzelmeket nőiesnek tartani, de ezek is csak klísék. Ezek minőségek, és nem szerencsés a vélt nemi szerepeinket kivetítve megnevezni őket, tudom, tudom, hogy amióta tudunk róla, ezt tett az emberiség. Vagyis az emberiség "férfi princípiumú" fele. : Mert ők írták a történelmet, sőt, főleg ők csinálták, és ők nevezték el a világ fogaskerekeit princípiumnak, meg ennek, meg annak....

Nem baj, egyszer majd írunk mi is egy világegyetemet. :)

Namaszte