Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
Öntsünk tiszta energiát a "pohárba"!
2011. december 19. hétfő, 22:21 | hermess   Előzmény

Kedves Lányok és Mindenki!

Amit itt most leírok az energiafajtákról (és átadni próbálok a tréningeken elméletben, valamint a gyakorlatok is erre a megkülönböztetésre épülnek fel) - az a legősibb védikus ill. teozófiai + a legmodernebb orosz parapszichológiai és integrálpszichológiai forrásokból összeválogatott és egybevágó tudásanyag.

Egyébként, jelentem, megvolt a vasárnapi tréning, jól sikerült, és a végén nagyszerű energiaállapotban váltunk el egymástól. De erről talán azok írjanak inkább, akik ott voltak...:)

Nos, akkor az energiakavalkádról egy kicsit pontosabban. Minden fentebb felsorolt forrás háromféle tiszta finomenergiát említ:

1. Égi, Kozmikus, Szellemi, vagy Atyai energia, szanszkritül Fohat - a koronacsakrán keresztül lép be a testünkbe és a Föld felé halad a szusumnában, a mentáltestet táplálja, az elmeműködés gondolati részét biztosítja, és csak a tudatos lények használják (pl állatok nem), gyógyító és karmikus információt hordoz, a tudatfelettihez segít kapcsolódni.

2. Föld energia, vagy Lelki energia, Szentlélek energia - a gyökércsakrán keresztül vesszük fel és az Ég felé halad, életre kelti a Kundalinit (betölt a Szentlélek valakit), az asztráltestet táplálja, az elmeműködés érzelmi részét adja, az állatok is használják, a cselekvőerőt/motivációt ad, ösztönöket, szenvedélyt táplál, stb., a tudatalattihoz segít kapcsolódni.

3. Vitalitásenergia, Éterikus enegia - Életerő (rokon a szexuális energiával), vagy Fiúi energia, szanszkritül Prana - az alhasban a kettes csakrával (a védikusok szerint a lépcsakrával, kínaiak szerint a tantien a helye) vesszük fel, tudatosságot nem hordoz, olyan mint az üzemanyag, az étertestet téplálja, ami a fizikai sík része a teozófia szerint (mások az asztrálsíkhoz sorolják, de mindenképpen a kettő között van). Minden fizikai síkon megnyilvánult tárgy és lény, így az ásványok, növények, állatok és emberek finomtestének is alapvető, "legdurvább", életképességet biztosító része.

A sorrend - fizikai test és étertest, majd asztráltest és alsó mentál (formai logikai gondolattest) eddig tart az egó, az psziché, az elme. A felső mentáltest (absztrakt gondolkodás, szimbólumok, archetipusok, eszmék) és a következő buddhikus, vagy intuíciótest adják a Lelket (Önvaló, Felsőbb Én), és csak ezután következik a Szellemtest (Atma). Van még tovább is, de ez most nem tartozik ide. A megvilágosodás akkor következik be, amikor a Lélek (ami inkább női jellegű princípium) egyesül urával a Szellemmel.

A lényeg, hogy az asztrális és mentális energiákat mi, tudatos lények állítjuk elő az elmeműködésünkkel, ezek a mi "teremtő energiáink". Ezekből áll össze a kollektív tudattalan mező. Az előbb felsorolt tiszta energiák viszont valódi isteni energiák, amelyekkel töltekezni lehet, s amelyekből az előbbiek előállnak. De még a pránát sem tudjuk tisztán felvenni, csak egyedül és a természetben, mert mindig keveredik hozzá emberi és állati eredetű asztrális-mentális összetevő, ami tudattalanul befolyásolhat, programozhat... A személyiség fejlődése akkor fejeződik be, amikor az asztráltest és a mentáltest egyesülnek, integrálódik az érzelmi és a gondolati működésünk, női férfi részeink találkoznak. Ezt a folyamatot segíti nagyban a tudatos energiaérzékelés, ami tulajdonképpen a saját asztrális/mentális folyamataink megfigyelése és irányítása, ami aztán hozzásegít a tudatalatti kitisztításához és a tudatfelettihez való kapcsolódáshoz. Még egyszerűbben - az egó meghaladásához, a Lelki Énnel való egyesüléshez/azonosuláshoz

Az Égi és a Földi energiát alapvetően hasznos megtanulni tudatosan befogadni. "Alattad a Föld, fölötted az Ég, s benned a Létra!" A Földenergia felerősít bármilyen benned lévé érzést, a Kozmikus energia lecsendesít. Az előbbi felvételét a belégzéssel tudod inkább erősíteni, az utóbbit a kilégzéssel. Minden terápiás folyamat, relaxáció, oldás alapvető része. Külön ennyit lehetne írni, mikor milyen energiával gyógyítunk és az mit idéz elő... és valóban, sok éves analitikus terápiát lehet energetikai oldással lényegesen lerövidíteni.

Kati, nagyszerű, hogy rákaptál az Integrálszemléletre! Mindenkinek szívből ajánlom (különösen a gondolatorientáltaknak, akik a megértés mentén fejlődnek), igazi szellemi csemege! Nálam kognitív orgazmust idéz elő... :) A Hawkins tudattérkép inkább tudatállapotokról szól, amelyek mögött persze a megfelelő rezgésszintű energiák működnek.