Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
Ez jó!
2011. december 19. hétfő, 19:18 | hermess   Előzmény

Ezzel itt nagyon egyet lehet érteni, kedves Éva:

"A lényeg az amit szeretnék ebből kihozni,hogy a valódi jógi/gyakorló/,az nem ezeket a képességeket fejleszti ,nem ezért gyakorol,hanem ezek az útja bizonyos állomásainál megjönnek,annak velejárói,és Istenigazából figyelembe sem veszi,ha a végső céljára fókuszál,és nem Mágus,hanem Megvalósított ,felébredett ember akar lenni.
Ez két különböző dolog:) Mert egy Mágus nem igazán lesz felébredett,de egy Felébredett az Mágus is lehet egyben:)"

Annyit tennék hozzá, hogy a pszichikus képességek (sziddhi-k) az anyagi önmegvalósítás után jelennek meg "terv szerint" a tudatfejlődési szintek sorrendjében, pontosan azért, hogy ne "mágusként" használjuk azokat az önmegvalósításhoz (pl. olyan szolgáltatások nyújtásában, mint a szerelmi kötés és egyéb baromságok)

Viszont vígan használhatjuk a kapcsolataink, a kommunikációnk, hatékonyságunk minőségi javítására, vagyis saját valóságunk "teremtésében", a már felismert életutunk/feladatunk beteljesítésében a szükségletek kielégítésére, és nem utolsósorban mások fejlődésének segítésére.

Az a jó, ha természetes módon, mint eszközt vesszük tudatos használatba, ami egy magasabb szintre emeli a létezésünket és fejlődésünket, és ami végső soron mindennek és mindenkinek jó. Igen, innen kezdődik, és jóval feljebb található az igazi spiritualitás, mert az egy komplex fejlődési folyamat utolsó szakasza, amiben az energiaérzékelés, és más pszichikus képességek csak egy fejlődési vonal - részterület.

Egyébként meg, teljesen öntudatlanul és primitív módon, minden nap használjuk ezeket egymás kárára, mert energiacsere folyamatok minden tudatos lény között folyamatosan zajlanak, s ezek az alsóbb szinteken nem mások, mint a játszmázás, manipuláció, vámpírkodás, stb. Hányszor szórtunk vajon átkot elégedetlenségünkben másokra, amikor azokon a szinteken működtünk?

Néha be is jön a dolog, anélkül, hogy tudná valaki, mit csinál...