Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Szia Aditi
2011. december 19. hétfő, 9:25 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Az első kérdésedre elmondom a saját tapasztalatomat.

A Sanyi párkapcsolati CD-je igazi felüdülés, ugyanis az első meditációban randizni kell menni :-)

A meditáció választ ad arra, hogy a tudatalattiban milyen mintáink és ehhez kapcsolódó blokkjaink vannak. Egy térre mélyülsz, ahol házak és ajtók vannak, ha kinyitod az ajtókat, mögötte kirajzolódik egy ember és ott megtapasztalsz valamilyen minőségű kapcsolatot amit az életben kizárnál. Meg kell találni a választ, hogy mire tanít és miért hárítod.

Amit én eddig találtam az az volt, hogy az eddigi tapasztalataimra épülve voltak egyes típusú emberek akik ha ilyenek akkor olyanok is. Ami persze badarság, de hát a tudatalatti mintáink többsége az.

Mondok konkrét példát, volt egy ember az életemben, aki kedves, okos, elfogadó és szelíd volt alapjában. Viszont ez elfojtáson keresztül valósult meg, amikor ivott iszonyúan és irracionálisan féltékeny lett. Tehát kizártam a kedves, okos, elfogadó, szelídnek látszót mert iszik és féltékeny, holott a kettő pont benne volt együtt jelen. Hiszen van ember aki a legkevésbé okos és még féltékeny is, és van aki okos és szelíd féltékenység nélkül.

Aztán volt elképzelésem hogy magasnak kell lennie, erre kaptam tapasztalatként egy olyan pasit a meditációban, aki alacsonyabb volt nálam, de minden szempontból olyan szuper, hogy az mondanám, most azonnal ide vele :-) Ez persze pontosan annyit jelent, hogy innentől elengedtem azt az elvárást a testmagassággal kapcsolatban.

Aztán persze voltak horrorisztikus élmények, például aki késsel vagdosott, válaszként a gondosan elfojtott félelmemre, műtétekkel kapcsolatban.

Volt egy dán, aki tökéletes anyagi biztonságot és szexet nyújtott és full magányosnak éreztem magam mellette. Ez a tudatalatti képem a dán pasikról, na Ole Nydal most biztos jót mosolyogna.

Ez a meditáció nyitja a blokkokat, hogy a nyitott vagyok ne csak egy papírra odavetett szó legyen, vagy egy vágy, hanem a valóságban is realizálódjon. Még elég sok ajtót ki kell nyitnom.

A másik kérdésedre, hogy nehéznek kell-e lennie az egyedüllétnek a válasz pedig az, hogy van egy gyakorlat, amit sok emberrel megcsináltam. Ez az Erőállat behívása imaginációs gyakorlatban. A személyiségünk vágyik bizonyos tulajdonságokra, ami magabiztosságot adna, egy barátra, aki minden pillanatban elérhető. Az Erőállat megtestesíti azt, amire vágyunk. Mondok pár példát erre is. Az enyém Sas, Anyamadár, amikor az a gondom, túlságosan beleragadtam az anyagba, igazi biztonságos fészkében megpihenhetek.

Van akinek a legnagyobb félelme a fizikai test sérülése és fizikai fájdalom, az Erőállat itt egy Sérthetetlen Hatalmas és Kedves Kutya. Egy fiúnak aki igazi Halak és nemcsak a horoszkópja szerint egy Tűzokádó Sárkány. Egy melegszívű, de kissé indulatos srácnak Krokodil.

Egésszé válásunkhoz vezető úton ez a gyakorlat abban segít, hogy addig tapasztaljuk ezt a segítséget, az Erőállaton keresztül beáramló Isteni energiáról van szó ugyanis, amíg megtaláljuk a forrását saját magunkban. Eltanuljuk az Erőállattól. Tehát barát, segítő és tanító egyben. A belső gyermek igazi tanítója.