Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Az energiaszinted
2011. december 18. vasárnap, 19:12 | Domoszlai Katalin   Előzmény

hullámzása a bioritmus miatt is lehet.

Négy féle bioritmusunk van, fizikai, emocionális, intellektuális és intuitív.

Véleményem szerint a bioritmus kalkulátorok nem adnak pontos útmutatást, viszont mindenki megfigyelheti, mikor van fizikailag jól töltve, ki mikor tud tanulni, olvasni, a lelke mikor nyitott és mikor működik a legerősebben az intuíciója.

Az életritmusunk eltér a bioritmusunktól ezért fáradunk ki. Dolgozunk, tanulni próbálunk az un. mélypontokon is. Ideális az lenne, ha a munkát, tanulást, szórakozást és pihenést igazítanánk a bioritmusunkhoz. Van aki megteheti, többség azonban nem. El kell fogadni hogy a mélypontok természetesek és az adott típusú tevékenységet minimalizálnunk kellene a mélypontokon.

Nekem például a legnagyobb lelki nyitottságom reggel van, este tudok tanulni, a fizikai minimum dél és kettő között van, az intuitív csúcs pedig éjjel van, ha felébredek ki is használom.

A zavar belső mivoltát úgy értettem, hogy egy ajánlásban lehetetlen egy tanfolyam teljes anyagát leadni, hiszen pont az lenne a cél, hogy kedvcsináló legyen. Ken Wilber írását pedig azért linkeltem be, mert jól emlékszem mennyi olvasnivalót küldött át a Zoli, hogy csupán az alapokkal legyünk képben.
Ehhez egy blog elég kevés terjedelmet nyújt, nem beszélve egy olvasható hosszúságú kommentről :-)

Gondolkoztam már például elég sokat, hogy a tudatszintekből írok egy kivonatot fórumtémának, de letettem róla, mert akit érdekel, el fogja olvasni eredetiben, a kivonat pedig egyszerűen és érthetően leírva meghaladná egy fórumtéma kereteit.