Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
mit várunk el?
2011. december 18. vasárnap, 17:16 | Michaelita

"a saját tudatossági szintjének, ezen belül is az adott érzelmi és gondolkozási állapotának, hangulatának megfelelően egyéni módon értelmez.

A zavar oka mindig belső zavar."

Továbbra is azt mondom, hogy a Hermess tanfolyama jó és sok mindent megtanít hallgatóságának.

De nem hinném, hogyha mi még mást is szeretnénk tudni az energiákról, mint amit a Hermess tanít, akkor az zavart jelentene.
Az természetes, hogy a mai világban, a kvantumfizikai felfedezések korában sok minden változik és új felfedezések vannak. Meg az is természetes, hogy annak, aki most kezdi az energiaérzékelést, annak a Hermess tanítása nagy segítség lehet, de nagy kérdés, hogy mi mit várunk el ebben a témakörben.

Hasonlóan vélekedem az Aditi által leírtakhoz.
Oké, érzékeljük az energiát, de én is azt mondom, hogy több féle energiát érzékelek és használok.
És annál már sokkal többet szeretnék tudni az energiák működéséről meg a saját gondolataim és az energiák kölcsönhatásáról, mint ami - úgy gondolom tanfolyami keretek között - megtanulható. Ugyanis ezek működés közben vizsgálandók, úgy gondolom.

Nagyon jó lenne tudni pl. azt, hogy miért van, hogy egyszer tiszta energiahiányos vagyok és képletesen "kisegér módjára elbújnék egy lyukba", ha lehetne. Más alkalommal (akár ugyanazon napon belül is) pedig annyira fel vagyok töltődve energiával, hogy túlpörgöm magam (meg a környezetem), vagy épp a túltöltöttségtől nem tudok éjszaka elaludni, csak táncolnék, vagy csinálnék valami örömteli dolgot.
Vagy egyik élethelyzetben úgy érzem, hogy lefáradtam és már nem tudok felmenni a hegytetőre, a másik alkalommal meg annyira túlcsorduló az energiaszintem, hogy nem tudom magam lefárasztani.

Jó lenne tudni, hogy a saját gondolataimon kívül még mitől függ a saját energiaszintem, illetve függ-e bármi mástól, vagy csak a saját gondolataimtól, a saját belső hozzáállásomtól.

Aztán arról is nagyon jó lenne többet tudni, hogy mi a helyzet a manapság egyre gyakoribbá váló "igazság-érzékeléssel"? Ugyanis nagyon sokszor azt tapasztalom, hogy a fiatalabb korosztály számára valahogy egyre inkább elérhető az igazság érzékelése, s nem csak a spirituálisan nyitottabb fiataloknál, hanem már az érzékenyebbeknél is van ilyen (még ha nem is tudatosan használják, de láthatóan érzékelik!)

Aditi! "Szerintem nagyon fontos tudni szétválasztani alapban az asztrális energiákat a szellemitől"
Te meg tudod különböztetni a kettőt egymástól? (Ha igen, le tudnád írni, hogy honnan ismerem fel őket?)

A mostani és a korábbi hozzászólásaimban abból indultam ki, hogy a blog nem csak marketing célú írás, hanem nekünk blogolóknak, a szokásos blogfelületünk:)