Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Engem az zavar az "energiaérzékelés" ilyetén megfogalmazása
2011. december 18. vasárnap, 0:08 | Aditi

Engem az zavar az "energiaérzékelés" ilyetén megfogalmazása kapcsán, hogy energiából annyiféle van, és Hermess felsorolásából pl. nekem nem volt egyértelmű, mikor, melyikre utal, és egyáltalán ezt a szót, hogy "energia" mire használja. (Minden tiszteletem, Hermess.)

Saját tapasztalatom az, hogy rengeteg féle energiát vagyok képes érzékelni, és nagyon nehéz tanulnom, melyik, hová tartozik, és csak a saját tapasztalatok tudnak, a sok ismétlés, és a szenvedés, amíg meg nem lelem a választ eljuttatni az ismeretig. Aztán jönnek újak, és kevés, ami megmarad, tudatosnak, és esetleg újra és újra elővehetőnek.

Tapasztalatom szerint nagyon sok szintje van az energiáknak, már csak ezért is nagyon könnyű keverni őket, nem beszélve arról, hogy a fejlődésünkkel újabb dimenziók nyílnak meg, és rádöbbenünk, egy egy energiafajta, amit érzékeltünk, nem is abba a kategóriába tartozik, amit gondoltunk.

Az energiaszint-emelésről: ha megnézek egy jó filmet, emelheti az energia szintemet. De milyet és hova? Lehet, hogy jó romantikus volt és vágyakozással telve, "boldogan" állok fel a mozi-fotelből a film után, amely lelkesedésemet az első ember, aki kifelé menet rálép a lábamra véletlenül, abszolút villámgyors sikerrel töri le. Akkor ez szintemelkedés volt? Igen. Hasznomra volt? Nem nagyon.

Szerintem nagyon fontos tudni szétválasztani alapban az asztrális energiákat a szellemitől (persze a legalsó, a fizikai is helyet kíván itt, de az a legkönnyebb eset), ez az alap, ami önmagában is állati nehéz, de akkor még a milliárdnyi asztrális energián túl, ráadásul a szellemiben is fokozatok vannak.

Hát, csak gratulálni tudok annak, aki mindezt tudja, és tanítja.

Magam részéről, kissé szkeptikussá és megcsömörlötté válva, azt az utat választottam, hogy igyekszem minél több piszkot eltakarítani az asztráltestemből, és ezzel emelni az energia-szintemet. A többit csak átmenetinek tekinteni. (Ez is elég nehéz, mert az ego könnyen szokja az energia-drogot, és ebben a az asztrális világban minden az. :)

Lemondtam az energia-tisztogatásról, FengShui-ról és társairól, ha eszek egy jót, vagy találok egy jó filmet, zenét, vagy beszélgetek egy jót, hálát adok, és ezzel tovább is lépek. Igyekszem inkább azzal foglalkozni, hogy minél több ízében tudjam elfogadni, amit elém és körém rak az élet, különösebb lelkesedés, vágyakozás, vagy ezek ellentettje nélkül.

A tutira megyek. :)

Namaszte