Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
Kérés Onenesshez!
2011. december 16. péntek, 12:45 | Michaelita

Kedves Oneness!
Légyszi írjál, hogy mi van Veled!...?
Mi történt az elmúlt napokban? Hogy vagy? Változott-e valami benned, körülötted?

Ma olvasás közben találtam valamit, - Váradi Tibor Az emberi lét titkai c. könyvében - ami Téged is érdekelhet. Idézem (komment nélkül)

"Az étestest a saját mozgását akarja követni, amely körkörös. A Naprendszerünkben minden mozog, minden forog. Az étertest ezt a forgómozgást akarja követni.
A kisgyermekek, akiknek az Énje még nem érkezett meg teljesen a Földre, jobban érzik ezt a hatást, ezért igénylik a pörgést-forgást.

Az étertest ez irányú igényeit elégítették ki az ősi szakrális táncok. Azt segítették elő, hogy az ember átélhesse, hogy van éterteste, amelynek révén nincs a földi világhoz láncolva, hanem az érzékfeletti világhoz tartozik. Ezen táncok révén nem a Földtől való függetlenségét éli át az ember, hanem azt, hogy olyan vágyai vannak, amelyeket csak a Földön tud kielégíteni. (Nem véletlenül terjedt el az a mondás, miszerint a tánc a vízszintes vágyak függőleges kifejeződése)

Az ember belső örömöt él át, ha időnként kielégítheti az éterteste által igényelt körkörös mozgásokat. Nem véletlen, hogy a legősibb táncok többsége körtánc, amelyekből erőt merített az étertest. A vidámparkba is azért megy el néha az ember, mert ott sok dolog van, ami körbeforgatja őt és ez jót tesz az étertestének. Hasonlóra mozgásokra törekszik a Bothmer-gimnasztika és az euritmia."