Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Erika nagyon jól megfogta a lényegét
2011. december 16. péntek, 10:07 | Domoszlai Katalin   Előzmény

ezzel:

"Egyik valóság átszövi a másik valóságot."

Az alacsonyabb dimenzió benne van a magasabban, ahogy a sík a térben, a pont a síkban, és felfelé ugyanúgy.

Az energia abszolút semleges, a rezgése alapján sűrűbb és finomabb, a legsűrűbb az anyag.

Amivel a képet ki kell egészíteni az az információ.

Az információ ad programot és minőséget az energiának. Van életet támogató és van életet elpusztító, lebontó energia. Egyik sem jó sem rossz, egymás nélkül nem létezhetnek.

Az illúzió abból adódik, hogy az átlagos képességű ember a világból a hagyományos érzékszerveivel 1 %-ot tud felfogni. Az illúzió részét képezi az elménk funkciója, hogy a meglévő tudásának a sémáival az 1 %-ot teljesen kerekké, 100 %-ossá teszi.

Amikor elkezdjük használni, megtisztítani és élesíteni azokat az érzékszerveinket, amivel a finom energiák világát érzékeljük, úgy kezd el növekedni az az 1 %.

Mivel a finom energia áthatja a durvábbat, ha az információ átrendezése a finom energia szintjén történik az elkezd azonnal megvalósulni a durvább, anyagi szinten.

A valóság érzékelése akkor növelhető, ha elengedjük a címkézési kényszerünket, vagyis hogy minden egyes megtapasztalt dologhoz automatikusan hozzákapcsoljuk az eddigi tudásunkat.

Tehát a valóság érzékeléséhez el kell engedni a ragaszkodást a világnézetünkhöz és a hiedelem rendszerünkhöz.

Akinek a hiedelemrendszere merev, kidobálja azokat a tényeket, mint érzékcsalódásokat amik ebbe a hiedelemrendszerbe nem passzolnak.

Az illúzió az, hogy én akár a testemmel, akár a személyiségemmel, akár a lelkemmel vagyok csakis azonos, tévedés, téveszmerendszer, illúzió.

De ahhoz, hogy igazi jó gazdája, irányítója, használója legyünk a lelkünknek és a testünknek ahhoz jó gondját kell viselnünk. A lélek a fejlődése során sérülékeny, szét tud esni, szüksége van a kapaszkodókra. Hitre, hiedelem rendszerre. Tehát a hiedelem rendszer sem minősíthető jónak vagy rossznak, meg lehet azonban azt határozni hogy bizonyos fejlettségi fokon segíti a fejlődést vagy már hátráltatja, bekorlátoz.

Ehhez meg kell találni az azt optimális kinyílást, ami a fejlődést, egyre tisztább érzékelést elősegíti, viszont kisebb erejű, mint ami szétrobbantaná.

Erika "navi"-nak hívja a kapcsolatát a Felsőbb Énnel, nevezhetjük így, ha felfelé keresve találunk rá. Befelé indulva a Belső Bölcsességhez találunk oda, a név igazából mindegy, ez csatorna az Isteni bölcsességhez, amitől az egónkba szűkülésünk miatt el vagyunk alap esetben zárva.