Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Azért nem érted
2011. december 12. hétfő, 9:36 | Domoszlai Katalin   Előzmény

hogy mi a mondanivalója, mert abból indulsz ki, hogy ha valaki feljelentést tesz, teszi ezt azért, mert a sérelméhez ragaszkodik. Érzelmileg befolyásolt állapotban van.

Van amikor ez így van. Például az önbíráskodás esetében, részben ez motiválja a feljelentéseket is.

Nézzünk hát egy másik esetet, amikor a motiváció más, a döntés alapja objektív.

Ha valaki betör hozzám és ellop tőlem valamit, feldolgoztam az érzelmi részét, rendben is vagyok. Viszont a lopás ténye azért fennáll. Tegyük fel, ha az illető még megállítható az úton, ahol halad, akkor a feljelentéssel és a felelősségre vonással megtapasztalja, hogy a közösség ahol él nem tolerálja a tetteit. Tegyük fel még nem késő. Ha elfogadom azt, hogy szabadon garázdálkodhat, akkor ebben a tevékenységében megerősítem, elszállhat az én mindent megtehetek irányába. Előbb utóbb le fog bukni. Nekem az a véleményem, legyen ez inkább előbb. Tegyük fel kap egy felfüggesztettet és pont erre volt szüksége hogy átrendezze az életét. Tegyük fel, ha nem jelentem fel, akkor már sorozatos és egyre keményebb bűncselekményekben vesz rész, börtönbe kerül, ahol "továbbképzésben" részesül, mint vérprofi kezdi aztán újra, ha kiszabadul.

A feljelentő is sok esetben negatív szerepet vállal be.

Az emberi tévedések nagy részre abból adódik hogy a részigazságot rá próbálják erőszakolni az egészre. Aztán elkezdenek szembe jönni a kivételek.

A blog párhuzamba próbálja hozni az egyén félelmeit, probléma megoldási módszereit, tudatossági szintjét a társadalom egészével.

A társadalom emberi lényekből áll össze. Minőségében is több, méghozzá azért, mert vannak emberek akik hatása pár emberre terjed ki. Van aki döntéseivel, tévedéseivel ezrek életét befolyásolja.

A mai Magyarországon erősíteni kell azt a folyamatot, hogy álljanak ki az emberek az igazukért.

Mert meglophatnak azért is, mert az a karmám, én is loptam.

Viszont meglophatnak azért is, mert a tolvaj tanít arra, hogy végre védjem meg magam, használjam az eszközeimet. Álljak ki az igazamért. Ezzel a döntésemmel jár hosszú távon mindenki jobban, én, a tolvaj, és a közösség.

Érdemes tehát a döntéseink során felmérni azt, hogy a saját sorsunkon túl, a közösségre milyen hatást gyakorol a döntésünk.