Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Választás
2011. december 11. vasárnap, 22:07 | H.Vica (útkereső)   Előzmény

Választhatsz ez tény, de azt az utat fogod választani ami előre meg van írva. :-) Akkor is ha épp az ellenkezőt szeretnéd. Pl: Tudod, hogy jobbra nem szeretnél menni, mert arra van egy hatalmas kátyú, így elindulsz a tőled balra lévő úton. Aztán pár év múlva jön egy hajtűkanyar és immáron már jobbra mész és az utad becsatlakozik az előző útba, ami hajdanán jobbra indult és jön a kátyú, amit ki akartál kerülni. :-)
Neo sem maga választotta a sorsát, ő maga volt a kiválasztott! Vagyis csak beteljesítette azt, ami előre meg volt neki írva... az Orákulum pedig megjósolta, mert ő volt az, aki ismerete a jövőt... :-) Aztán ragozhatnánk még tovább, hogy mi van, ha nincs az Orákulum és nincs a jóslata, akkor nyilván Neo csak egy marad a sok közül a Mátrixban, vagyis nem tudja beteljesíteni a sorsát, mert sohasem ismeri meg mi van a Mátrixon kívül.

Nem vagyunk bábuk, de bizonyos dolgokat már azelőtt eldöntöttük, hogy leszülettünk volna a földre és ezt akár tetszik, akár nem, végig fogjuk csinálni. A többi szabadon választott.

Szerintem egyébként az a lényeg, hogy egyes dolgokat hogyan élünk meg. Minden ember életében vannak mélypontok, csak van olyan aki minden rosszban megpróbálja meglátni a jót (én ilyen vagyok), míg mások belesüppednek a rosszba. Lehet, hogy mindkettő ugyanazt az életet éli, csak míg az első általában boldog és sikeres, addig a második valószínűleg utálja az életet. Mindössze ennyi a különbség...