Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Saját tapasztalat
2011. december 11. vasárnap, 19:03 | H.Vica (útkereső)   Előzmény

Aditi, egy ideje én is lépten-nyomon a te írásaidba botlok. Másként gondolkodunk, más utakon járunk, de erre most válaszolnék is...
Nekem az a meglátásom, hogy a jövőnk/sorsunk/karmánk bizonyos állomásai mintha előre meg lennének írva. Ezeket ha a fejünk tetejére állunk, sem tudjuk elkerülni. Mindenképpen meg fog történni, akkor is ha nem akarjuk és akkor is ha igen. Ráadásul a "vonzás törvényével" az "önmegvalósítással", stb. is mind-mind akkor ismerkedsz meg, amikor az életed abba a fázisába ér, amikor erre szükséged van a továbblépéshez. Sem előbb, sem később. És vonzani is pontosan az előre megírt sors/karma/jövőnek megfelelően fogsz, akár pozitív, akár negatív dolgokat. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindez felesleges, egyszerűen csak meg kell érnünk bizonyos feladatokhoz, élethelyzetekhez. A többit persze mi alakítjuk, de ha az nem felel meg a karmánknak/sorsunknak akkor az élet szinte pillanatok alatt átrendezi úgy az életedet, hogy köpni-nyelni sem fogsz tudni és egy hajtűkanyarral már ismét a korábbi sorsod/karmád útját járod. :-) Csak már lehet, hogy sejted, hogy mi és miért történik és ezáltal könnyebb lesz elfogadni az elfogadhatatlant. Vagyis a tudatossággal nem jobb életet kapsz, ahol minden happy, hanem megtanulod elfogadni és megérteni a dolgokat, ami persze összességében jobbá is teszi az életedet, de ettől még nem kerülsz el semmit sem, csak másként éled azt meg.
Vagyis amiket meg kell élned, azt meg fogod élni, csak nem mindegy, hogy hogyan. Foggal körömmel ragaszkodsz-e valamiért amit már régen meghaladtál, vagy tudod, hogy el kell engednek és azon túl is vár rád valami, adott esetben éppen valami jobb, vagy egyszerűen csak tanulnod kell a hibáidból, javítani a korábban beidegződött hibás tudatalatti viselkedéseket.
Egyébként meg a tudatalattidban van a lényeg, szerintem...