Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Úgy látszi Marcsi ez most jelenség...
2011. december 11. vasárnap, 13:16 | Éva.

...nem csak Te egyedül vagy ezzel így. Több barátom is beszámolt erről az utóbbi időben,és jómagam is beleestem ebbe a hibába,hogy annyi negatív dolog történt körülöttem,hogy ahogy már besűrűsödött, engem is magával ragadott,és átterjedt rám is. Szerencsére akkor észbe kaptam,hogy megint elkövetem azt a hibát,hogy túlságosan átélem mások problémáit,és egyszer csak azon veszem észre magamat,hogy nálam is kezdődnek a gondok./Én ezt úgy hívom,hogy ,,elveszítem magamat'':)/

Ilyen mindig akkor fordul elő,amikor az ember sokkal erősebben törődik másokkal,mint saját magával,vagyis nem egészen a saját életét éli. Vannak ilyen típusú emberek,és nagyon nehéz az embernek kibújni a bőréből,de ezt meg kell tanulni,hogy nem szabad,hogy a világ és mások problémája elragadja az embert saját magától. Valahol meg kell találni az arany középutat,még az ,,önfeláldozó'' típusú embereknek is,és megtartani magukat a ,,saját középpontjukban''. Ez lenne a probléma megoldása, mert innen már lehet csinálni bármit ,biztonsággal. Csak hát ez elég nehéz ugye,illetve ideig ,óráig sikerül csak /legtöbbünknek/:)))
Ahogy az ember túlzottan elkezd belemerülni valami másba,vagy aggódni,félni,akkor nagyon hamar ,,önmagán kívül kerül'',és jön a ,,borulás'':)

Még egyszer mondom,hogy mostanában ez jelenség,elég sok felől hallom,amiből arra következtetek,
hogy ,,ahogy fent ,úgy lent'',vagyis nem véletlen az ,hogy ennyire egyforma hatások érnek bennünket egy időben.
Ebből számomra az a tanulság,hogy az embernek arra kell törekednie,hogy már semmifele ,,külső hatások'' ne befolyásolhassák,annyira a kezében tudja tartania sorsát./Persze nem az ,,Isteni törvényeknek" való ellenállásra buzdítok:)/

Nekem általában annyi elég,hogy felismerjem a problémát,és azzal szerte is foszlik a hülyeség:D /ahogy pl. most is történt velem/ Ugyanakkor ez kevés ahhoz,hogy az ember már soha többet ne is essen ebbe a hibába:)
Mivel ez még velem néha előfordul,így nem tudok ennél többet mondani neked,a problémát illetően:)