Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Másként éli meg a bántalmazást
2011. december 10. szombat, 7:18 | Domoszlai Katalin   Előzmény

a férfi, a nő és a gyerek.

Ha valakinek az a feladata, hogy megtanuljon kiállni az igazáért, meg kell tennie.

Ha valaki azt tanulja, hogy rábízza magát az Isteni igazságszolgáltatásra, az megtanulja jól csinálni az elengedést.

A két tudatosság nem kizárja hanem kiegészíti egymást.

A társadalomban megnyilvánuló achetípusos férfi-erő arányait illetően eltolódott az igazságtalan, szexista, agresszív, kegyetlen minőségek felé. A bántalmazottnak meg kell tapasztalnia a rendőrség és más férfi-erőt képviselő szervek mint bíróság, óvó, védő, igazságos oldalát ahhoz, hogy a lelki sérülésből fel tudjon épülni. Az alap ehhez a jó és rossz tapasztalatok összessége. A bántalmazott gyerekből lesz a bántalmazott felnőtt, mivel a világról alkotott képben a gyerekkori mintának megfelelően apa=erőszak=isten=rendőrség, Isten és a szervek igazságtalanok, ő bűnös és igazságszolgáltatás, egyáltalán igazság a világában nem létezik.

Az agresszív, bántalmazó felnőtt gyerekkorában elszenvedte ugyanazt, felnőttként az agresszorral azonosul, személyiség típustól függően játszuk a tettes, áldozat, megmentő szerepeket.

Más típusú, de szintén nagyon komoly zavart okoz, ha az igazi agresszív, bántalmazó az anya. Az életben maradásért a gyerek kiváló alkalmazkodó képességet fejlesz ki és megéli önmagát a legkülönfélébb személyiség zavarokban.

A helyzetek amiket bevonzunk, a konfliktusaink a gyerekkori mintáinkat tükrözik egészen addig a pontig, amíg tudatosan elkezdjük felismerni és átírni ezeket a mintákat.

Vannak igazságos és demokratikus elven működő családok, a férfi energia itt megszabja a határokat és betartatja azokat. Aki ilyen családi mintát kapott, segíteni tud azoknak, akik a saját tanulnivalójuk miatt a bántalmazást elszenvedik. A szerepekben megélt tapasztalatokra szükség van, viszont létezik magasabb szint, ahol már ki tudjuk nőni és el tudjuk dobni s játszmáinkat és a szerepeinket.