Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Sok szó esett már az oldalon a félelemről
2011. december 09. péntek, 9:57 | Domoszlai Katalin

De szerintem érdemes újra beszélni róla, hiszen minden ember más.

Vytaa elmenekülni a félelmeink és a gyengeségeink elől lehetetlen. Az Egységben benne van minden, Én vagyok aki erős és Én vagyok aki gyenge.

A félelemmel három dolgot tehetsz. El lehet fojtani, ami időlegesen megoldás jelent. A második, védelmet kérni arra az időre, amíg megtanulsz vele szembenézni. A harmadik és hosszú távon az egyetlen megoldás, megélni, feldolgozni, kioldani a félelmet.

A félelem kellemetlen érzés az egónak, de értünk van, ezt fel kell ismerni. A félelem jelzés, hogy valami meghaladja a tudásunkat, ami elsülhet úgy is, hogy rossz lesz nekünk. De ezt csak az egó gondolja így.

Minden amit megélünk, amivel találkozunk a lelkünk fejlődését szolgálja.

A sweet ezo kecsegtet olyan megoldásokkal, amik átmeneti lehetőségek. Machinációk a véleményem szerint.

Viszont nagyon fontosnak tartom reálisan felmérni, meg tudunk-e az adott pillanatban birkózni a problémával, vagy időre van szükségünk? Egyedül is megy, vagy segítségre van szükség?

A félelmek feloldása nagyon próbára teszi a személyiséget, erőre és tudásra van hozzá szükség. A megborulások azért vannak, mert a tudatalattiból a tudatba betört emlékek olyan intenzív zavart, fájdalmat, pánikot okoznak, ami meghaladja a kezelhető mértéket. Vannak módszerek, amik a lelki erő növelését célozzák. Töltenek, kisimítják az idegrendszer. A technikai tudás pedig a rendszeres meditációval, transzlégzéssel növelhető. Megtanulható az a módszer, amivel pontosan akkora adag félelmet emelünk át a tudatalattiból a tudatba, hogy a meditáció a végeztével eléri az ember a megkönnyebbülés, a harmónia, az igazi elfogadás és az öröm érzését, bármilyen fájdalmas élményeket dolgozott fel közben. A teljesen befogadott félelem átgyúrja a személyiséget, elvégzi a dolgát. Megváltoztat. Kinyitja a lélek kapuját. Az életben ezért bevonzani a teljesen feldolgozott félelem tárgyát felesleges és egyben lehetetlen.

Én rengeteg programozást és trükköt csináltam régebben, de beláttam ez az egyetlen ami véglegesen kioldja a félelmet. Megélni meditációban, újra és újra, amíg az összes tanítást be tudtam fogadni.

A fény ami után sóvárogsz, a teljes megnyílással érhető el. Ameddig elzárod magad tudattartamok feldolgozásától a fénytől is elzárod magad.