Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
sors, bevonzás, tudatosság,
2011. december 04. vasárnap, 22:41 | Michaelita

Nálam nem csökkent a népszerűséged, mert nagyon sok mindenben egyetértek Veled.

"a tisztaság, a tudatosság nem garancia sem a békés, sem a jó, sem a gazdag életre".
Ezzel mindenképp egyetértek. Sőt még úgy is gondolom, hogy a tudatosság több felelősséget, több toleranciát, több szeretetet, több alázatot, előítéletmentességet és szívbéli gondolkodást jelent.

Igen valóban van, lehet olyan sors, ami érhetetlen, vagy értelmezhetetlen, de a lélek mindig tudja, hogy miért vállal ilyet magára. Ebben is egyetértünk.

+bármilyen körülmények között képességé tehetjük magunkat arra, hogy megtaláljuk önmagunkban a szeretetet és eszerint cselekedjünk. Idáig adott esetben hosszú út vezethet, akár egy egy szituációt tekintve is. De ennél akkor sem létezik semmi ezen a Földön, ami több lehetne." Nagyon szépen megfogalmaztad, ezzel is egyetértek.

Sok minden formál is csiszol bennünket és sok minden hat ránk. Azt mondják, hogy ami nem öl meg, az megerősít. Ha jól éljük az életünket, s a szivünkre, lelkünkre hallgatunk, akkor ez így is van.
Én ebből azt tanultam meg, hogy igen valóban van bennünk egy nagyon nagy fokú túlélési ösztön, de sokkal fontosabb embernek maradni, mint egyszerűen csak túlélni.
Ezek után csak abban bízom, hogyha olyan élethelyzetbe kellene keverednem, amikor a túlélés és az embernek maradni élethelyzet a két választási lehetőségem (és nincsen több), akkor legyen erőm a szívem mélyéről, őszintén az emberséges hozzáállás mellett dönteni.