Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Szia Marcsi ! Könnyedén ide dobtad ezt a blogot, de a válasz már
2011. november 26. szombat, 12:41 | Kavics22   Előzmény

Szia Marcsi !

Könnyedén ide dobtad ezt a blogot, de a válasz már nem is annyira lájtos, mármint számomra.

Ha jó látom, kinn szürke minden, bent a lakásban harmónia, meleg, csend, békesség és nyugalom - ha kívülről szemlélem a dolgokat -.
Belülről nézve fegyverszünet és a "csakúgyvagyok" állapota megspékelve némi öniróniával és vállvonogatással, utána pedig megbocsájtó mosollyal.

Amúgy megszállt a nyugalom, mert tudom, minden lelkiállapot múló és minden helyzetet, érzést felülír egy újabb. Egyre inkább rajtam múlik, hogy az milyen lesz számomra.

A biztos pont a létezés (még most:)), innen lehet jó nagyokat lendülni, pörögni, lelassulni, bevadulni, hányingert kapni, szóval mindenféle finomságot megkapni, amire csak halandó vágyik. Kell ennél több ?

Hát persze ! Tudni kell(ene) megszelídíteni a vad kavargást, élvezhetővé tenni az unalmat, feldolgozni a fájdalom messzire nyúló csápjait, megmártózni a gyönyörben, elsimítani a gyűlöletet és még sorolhatnám a végtelenségig.
De akkor mi örömöm telne az életben ? Mit kezdenék a rengeteg tapasztalással és azokkal, amik még várnak rám ? Mihez viszonyítanám az örömöm, a fájdalmam, a sikereim, a kudarcaim...., a fejlődésem, avagy visszafejlődésem ?

Jó úgy minden, ahogy volt és ahogy van, szelídülési és kitörési folyamatokkal tarkítva, csak az nem mindegy, hogy milyen arányban adagolom magamnak. Ha idő előtt elindulok felfelé, úgyis "lerúg egy angyaltalp". :)