Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Meg kéne találnunk az egyensúlyt...
2011. november 24. csütörtök, 11:16 | Éva.   Előzmény

Azt hiszem az útkeresőknek ez az ami a legnagyobb gondot okoz,amiről itt írsz.
A két szélsőséges tanítás,a szellemiek,és az anyagiak/pl. materialista tudomány,vagy Biblia,stb.../

A kettő között kéne valahogy megtalálni az egyensúlyunkat,mert a szellemiek mutatják az utat,az eredetünket és a visszatérésünket,viszont az anyagból kiinduló,és ott tartó tanítások meg arra tanítanak talán,hogy most itt vagyunk,ezt kell megélnünk,nem lehet már most elszakadnunk ettől a világtól.
A szellemi utakat járó ember nagyon hamar beleesik abba a hibába,hogy elszakad az anyagtól,és csak
lebeg,és nem tudja mi az a rengeteg probléma az életében,ami ennek következtében kíséri /az anyagi síkon:)/

Kétségtelen ,hogy a materialista tanításokat meg kell haladni,de nem lehet teljesen elvetni.
Ezt pedig szerintem úgy lehet megtenni,hogy nem elméletekhez ragaszkodunk,mert az ugyanolyan ,
mint a vallásban a dogmák,hanem megpróbáljuk mindenből kivenni az értékeket,és ezeket integrálva
előbb utóbb az emberben mintegy szintézisként lesznek a tanítások,nem elméletekként dogmaként.

Ez hasonló a gondolkodáshoz,hogy az ember aprólékosan külön külön elemzőként látja a e világot, és darabonként rakja össze,vagy analógiásan egyben látja az egészet.
Szerintem erre kéne törekednünk,hogy az egyensúlyt megtaláljuk,és ne essünk át egyik,vagy másik oldalra./Bár amikor az ember mégis ezt teszi,valószínű ,hogy valamiért annak oka van./

Az én személyes hitvallásom az,hogy azért vagyunk itt,hogy a szellem általunk átjárja az anyagot. Mintegy meg ,,istenitse'' azt.
Ha azt nézem ,ahogy jöttünk,hogy a szellem alá szállt az anyagba,nekem ez azt mutatja,hogy nekem is személy szerint az a dolgom,hogy bennem a szellem átjárja az anyagot,egy belső alkímia által,felemelve azt.

Én az összes szellemi tanításból ezzel a szintézissel /amiről beszéltem/ ezt vettem le.De ezt nem lehet úgy megcsinálni,hogy elszakadok az anyagtól:)))
Vagyis nagyon nehéz dolgunk van. Újra és újra észre kell venni magunkat,ha túlságosan belemerültünk az egyik síkba,és mindig arra törekedni,hogy valahogy a három síkon ahol egyaránt léteznünk kell,megtaláljuk az egyensúlyunkat.
Hát ez szinte lehetetlen,mert adott intervallumban ,hol itt vagyunk,hol ott:)))
Talán ez lenne az Önmegvalósítás,amikor ez már nem okoz problémát,nem külön-külön éljük ezeket a síkokat,hanem tényleg minden egy./mindhárom síkon egyszerre létezünk/

Azt hiszem ezt csak a szellem tudja megtenni, a nagy Én /bennem/,hogy átjárja és felemeli magába az anyagot,én a kis én azt hiszem annyit tehetek ,,csak'' ,hogy törekszem erre,teszek érte,és elhárítok minden akadályt magamban,ami a ,,szellem útjában áll".