Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Boldog :)
2009. június 21. vasárnap, 17:41 | Fanni (útkereső)

Én még el sem olvastam ezt a kis cikket, máris szavaztam. Nem is gondolkodtam rajta, gondolkodás nélkül a Boldogra kattintottam. Aztán elolvastam a cikket. Valóban boldog vagyok? Ha igen miért gondolom ezt? Mi boldogítana? És automatikusan mindenki arra gondol: BOLDOG vagyok, vagy ez csak nekem olyan természetes?
Először persze a anyagi dolgok jutottak eszembe. 16 éves vagyok és mostanában elég jól alakul az anyagi helyzetünk: ház, laptop, kocsi... stb. Aztán feltettem a kérdést: Miért számítanak ezek annyira nekem és miért érzem tőlük boldognak magamat? És rájöttem: nem azért mert azok sokat érnek, hanem pl: így lett egy kutyánk akit nagyon szeretek és ami a legjobb a házban az a KERT. Igazából nem is a házat, hanem a házzal járó dolgokat szeretem. Ez így megnyugtató. De ez csak egy példa.
Hirtelen rossz érzésem lett, hogy csak a felszínes dolgok jutnak eszembe. De elgondolkoztam: Sok ember nem tudja, hogy mi az a boldogság. Én TUDOM. Olyannyira, hogy már természetes, nem is tűnik fel. Itt most a lelki boldogságról van szó természetesen. Elég kiegyensúlyozott gyerek voltam mindig is és most is annak gondolom magamat. Szerintem ez a boldogság egyik alapja. Persze aki nem az, az is lehet boldog de adott esetben nem olyan hosszútávon mint én. És az is igaz,hogy nem minden kiegyensúlyozott ember boldog. De én akkor is így gondolom.
Szerintetek van ilyen, hogy ha valaki boldog, hosszútávon már fel sem tűnik neki? Néha eszembe jut, hogy én ezt miért is érdemlem ki. Mert nem mindig érzem úgy, És néha félek, hogy megszűnik ez az állapot és én akkor sokkal rosszabbul bírom majd int más emberek. Féltem ezt a törékeny boldogságot. Szerintetek ez törékeny? vagy nem annyira? és tényleg működi ez a mindenki azt kapja amit megérdemel dolog? (szerintem NEM)
Nem kell félreérteni, én sem vagyok Felhőtlenül boldog. ILYEN NINCS IS ÉN EZT NEM IS MONDTAM. Vagy szerintetek igen? Ha van, akkor sem hosszútávon. És ,ilyen lenne nektek a tökéletesen boldog, felhőtlenül boldog pillanat. Igen. Pillanat. Merthogy szerintem felhőtlen boldogság csak 1-2szer, rövid ideig mutatkozik meg életünkben. Szerintetek?
Kérlek válaszoljatok, hogy ti mit gondoltok ezekről!
További szép, és boldog napot nektek! :)
Fanni