Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Építeni: felülről lefelé...?
2011. november 23. szerda, 22:53 | Aditi

Nagyon tetszik ez a modell, és megjegyzem, hogy én is részben ennek a segítségével ismertem fel dolgokat és kezdtem végre rendbe tudni rakni.

Ma pedig Jézus szavai jutottak eszembe és most, olvasva a blogot az, hogy mintha itt lenne némi ellentmondás. Az jutott eszembe, amikor Jézus azt mondta a szegényeknek, hogy ha változást akarnak (tehát akár az éhezésből való kitörést), akkor ne az anyagiakkal foglalkozzanak. "Aki bízik, annak lesz kenyere is". Arra biztatott és tanított mindenkit, hogy ne alulról felfelé építkezzen, hanem épp ellenkezőleg: a felső legyen az új alapja az életének: a szeretet, a lélek rendberakása, a bizalom, az "Isten madara" szerep.. Szerintem ez nagyon nem mindegy, hogy értelmezzük ezt a modellt, így-e, vagy úgy, hogy, na előbb megszedem magam, oszt majd mehetek sprit tanulni.

Én Jézusnak hiszek (bár mondom ez a modell sok mindenre rádöbbentett és azóta is alkalmazom), mert nálam is így működött. Először a szellemet kellett megváltoztatni aztán a lélekben rendet kezdeni rakni, míg újra esélyem nem lett a fizikai világom is átrendezni ez alapján a belső változás alapján. Ez a változás nem ad többé teret az egónak. Fokozatosan építi le, de épp oly módon, hogy a "felső" belátásoknak akkora ereje lesz, hogy egyszerűen kipöckölődnek az életben azok a megoldások és utak, amiket egóval kellene keresztül vinni. legalábbis nálam így működik. Ezért állati nehéz, mert az ego szinte sose adja fel, mindén meglátja a lehetőségét az erősödére. de a szellemi erő, a tudatalatti erő, helyenként még a gondolkodás ereje is nagyobb nála.

Namaszte