Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
Isten-Tudat
2011. november 21. hétfő, 15:52 | Michaelita   Előzmény

Nem tudom az igazságot, de a véleményem szerint úgy gondolnám, hogy a tudat, szeretet, bölcsesség Isteni attributumok ugyan, de nem tennék egyenlőségjelet, mert Isten mérhetetlenül több mint csak tudat, mint csak bölcsesség, mint csak szeretet, mint csak mindenhatóság. S mivel felmérni sem tudjuk, hogy Isten mivel egyenlő így én Őt nem redukálnám le a megérthetőségünk szintjére, hanem megvárnám azt, amikor mi leszünk képesek felmérni/megtapasztalni azt, hogy mit is jelenthet valójában (akár részleteiben is).

Itt az a kép jön be nekem, amikor a bibliában a megjelenő angyalok (nem Isten, csak az angyalok!) is úgy kezdik, hogy "ne félj". Azért hogy a fényük, ragyogásuk, kisugárzásuk erőssége ne korlátozza a befogadni kívánt üzenetet.

Kedves Imu!
A fenti hozzászólásokhoz írnék kicsit az előzményekhez.
Nagyon sokan olvassuk hála Istennek ezeket az oldalakat.
Ebből viszont az is következik, hogy nagyon sokan sok félék vagyunk, sokféle hittel, nézettel, meggyőződéssel és nagyon nagy lehet közöttünk a fejlődési úton járási időből adódóan is a nézetkülönbség, a spirituális úton begyűjtött tapasztalatokban a különbözőség, vagy pl. még a motivációnknak a különbözőségei is.
Ezért amikor a hozzászólásokat olvasod, azt csak az egyes emberek - egy akkori időponti - megnyilvánulásainak tekintsd légy szíves (és ne többnek ennél).