Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A kérdésedet
2011. november 17. csütörtök, 7:29 | Domoszlai Katalin

két részre kell bontani. Az egyik a bizalmatlanságod, a kutatási, ellenőrzési inger. Ha valóban úgy van, ahogy a párod mondja, neki rád van szüksége, elronthatod a dolgokat a féltékenységgel.

Önismereti megoldás, ha megkeresed a múltban azokat a helyzeteket, ahol becsaptak, csalódtál, vissza kell menni ehhez a gyerekkorba.

Fel kell tenni a kérdést, mikor fájt a legjobban, amikor hülyének néztek?

Az önbizalmad, önelfogadásod és ahogy szereted magad tükrözi az élet, ahogy egyre jobban megy, úgy szeret jobban a világ és válik egyre értékesebbé a párkapcsolatod.

Sok esetben a szülők mintája, a szülőktől átvett félelem az oka a bizalmatlanságnak. Hogyan állnak a hűséghez és a párkapcsolathoz a szüleid, milyen jó és rossz minta van a közvetlen családodban?

A párod szempontjából a legfontosabbnak azt tartanám, hogy meg kellene azt nézni, nincs-e olyan más életterületen elszenvedett kudarca, alárendeltség érzése, szorongása, amit erre a területre terel át? Sok esetben a munkahelyi gondok öltenek formát a hódításról történő ábrándozásban. Ilyen esetben a megoldás a munkával kapcsolatos problémák feloldása.

A párodnál is fontos a szülői minta, rengeteget elárul a viszonya az anyjához például.

Meditációban a saját belső térképed megmutatja a probléma valódi, belső okát. A párkapcsolati meditáció egyik hívóképe az, hogy képzeld el mindkettőtöket, ahogy lementek a folyópartra és beszálltok egy csónakba. Elindultok együtt lefelé...

A másik hívókép, ha egy réten két fát képzelsz el, a távolságuk, a kapcsolódásuk fogja elmesélni a problémákat. Az imaginációs meditációknál az a lényeg, hogy a képet képzeld el ahány érzékszervvel csak tudod, látni, tapintani, szagolni, hallani, ízlelni. De amikor megvan, el kell engedni az akaratot és hagyni, alakuljon a történet bármivé, mutasson meg annyit, amennyit értelmezni és feldolgozni tudsz. Nagyon fontos, hogy az értelmezése csak a meditáció után történjen meg, a közbeni agyalás kibillent a mély tudatállapotból.

Egy ekkora téma teljes rendberakása, mint az önelfogadás, az önszeretet, a nőiség megélése, sok időt vesz igénybe. De igazán tartós, mély belső változások indulnak be, a külső-belső harmónia a jutalom :-)

A férfiak megfejtéséhez ajánlok egy szuper könyvet, olcsó és nagyon olvasmányos, a férfiak problémáinak, a megoldásoknak a teljes megértéséhez elvezet: Alon Gratch Ha a férfi beszélni tudna... Az amerikai pszichológus a könyvében szövetségesül hívja a nőket, a férfiak szívének a megnyitásához. Mert mi erősebbek vagyunk. Miben? Az érzelmek megélésében, a fájdalmak feldolgozásában, ezen a téren a férfiak tanulhatnak tőlünk.