Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A pozitív megerősítések
2011. november 09. szerda, 11:30 | Domoszlai Katalin   Előzmény

működéséhez, beépüléséhez arra van szükség, hogy a már meglévő negatív minta kioldódjon.

Tehát ha az anyagi biztonságra vágysz például, akkor nyilvánvaló, hogy fut a tudatalattidban egy program ami garantáltan szegénységben tart. A feszültség azért keletkezik, mert fel kellene oldanod az ellenállásodat, fel kellene dolgoznod dolgokat, amiknek a megélése, befogadása kellemetlen, fájdalmas, félelmetes.

Ha már az anyagi helyzetet hoztam fel példának, akkor ezzel folytatnám. Ha az apád erősen korlátozott abban, hogy mit szabad is mit nem, felnőtt életedben is súlyos korlátokba ütközöl. Ha fel akarod oldani az ebből eredő feszültséget, akkor az elfojtott dühöt, csalódást, keserűséget, magányt kell újra átélni, befogadni és feldolgozni ami a gyerekkor óta súlyos teherként megszabja a lehetőségeidet.

Bármi is a valóságos ok, célszerű más típusú meditációt használni. A kezdőknek a legalkalmasabb az imagináció, amit akár nyitott szemmel is lehet végezni. A képzeletünk meseszerű képekben, mély érzésektől átitatva jeleníti meg az adott problémát, amit az átélés, a képszerű megoldások feloldanak.

Ha érdekel a módszer a gyakorlatban, javaslom keress meg privátban emailban. Az anyagi helyzeten kívül lehet alkalmazni bármilyen probléma feloldására, ahol elképzelés sincs a probléma okáról, mert a gyökerei olyan mélyre nyúlnak vissza.