Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
döntések -FESTŐVÁSZNON.
2011. november 08. kedd, 15:25 | DIdiusUS   Előzmény

Kedves Linus,

Írtad a döntések fontosságát. Igen fontosak.
Írtad az érzéseid, félelmeid.
Szemezgetve ezek közül:
- - Apud szeretted kiskorodban, rádöbbenve(!) tapasztaltad, egy gyerekkori rajzon...
Most teli vagy előítélettel a saját apád felé. Nem tudod elfogadni bizonyos tulajdonságait, azt hogy pl. nem tud kommunikálni. Rosszul látom?

- - Félsz a gyerekkérdéstől. Anyud volt aki a családot összetartotta. Apud nem sok szerepet játszott a gyereknevelésben s a te nevelésedben.....ebből egyeneságilag következik, hogy anyudon mekkora szerep volt a TE szemedben... hisz ő egy IGAZI "tyúkanyó"..., s hogy apud nem "jó szülő volt". Ez nem ítélet? Vajon kinek az ítélete ez?

- - félelem az újtól: "meg tudnék-e felelni egy új szerepnek, amit sosem próbáltam."
Légy BÁTOR, s BÍZZ magadban.

- - félelem egy gyerekpuszitól....
- - félelem nem kapsz munkát....
Lesz munkád ha hiszel ebben.
Ne azt hidd, hogy "félek nem lesz". Mert akkor ezt erősíted. Azt hidd, hogy lesz, ott , abban az országban ahol te akarod. Magyarországon lenne, de külföldön nem lenne? Ezen gondolkozz el, miért írtad.

stb.

----Mi lenne, ha kicsit ELENGEDNÉD ezeket a félelmeidet ? -----

Milyen lenne, ha rábíznád magad FELTÉTEL NÉLKÜL a Szent szellemre, Istenre, univerumi tudásra, régi barátra, az álmaidban szereplő illetőre......?

Írtad, ha ezzel az Illetővel/Belső Segítőddel vagy, illetve ha rá gondolsz: pozitív a végkicsengés.
Ha GOND van mindig hozzá kapcsolódsz vissza. Mindegy ám ilyenkor, hogy álomban vagy, vagy sem.....
A legmélyebb ponton KIHEZ /MIHEZ kapcsolódsz akkor?

A BELSŐ SEGÍTŐD : "Pluszt ad, békével tölt el. Évek óta tart. Eleinte szégyelltem, majd megbékéltem vele. " Szégyen???...>> NE a házas férfit lásd a Belső Segítődben .
Fogadd el ami nyílvánvaló. Valami van benne, ami vonzó a számodra. Valakinek vagy valaminek a képében meg kell hogy jelenjen a "segítőd".

Mi ez a valami/valaki?
****A lélek számára a békés, nyugodt, szeretettel teli út az, ami a előbbre visz. ****

Ezt keresed? Nem feltétlen a férfi itt a lényeges, hanem az érzet amit ő kivált belőled.
Egy egyszerű példa: mikor jártam egyetemre, kitaláltam h én kettőt végzek el egyszerre, s vizsgáztam egy csomó tárgyból egyszerre. Le voltam terhelve rövid idő sok anyagból kellett számot adnom.Kiutat kerestem legalább álom szintjén. Azt álmodtam egy rokonunknál fekszem nyáron a nyugányon csukott szemmel hintázom=== ott mindig remekül érzem/ éreztem magam olyan féltően gondoskodtak/gondoskodnak Rólam ha ott vagyok.:)....itt sem a nyugágy volt a lényeg, hanem a békesség, az idő megállítása, a nyugalom. Milyen eszközhöz nyúltam ?
Ami az elmémet, szívemet lecsendesítette. S remek is volt, rájöttem minek cidrizek butaságokon, mikor nem ez a legfontosabb számomra.

Talán Neked is ez van mikor álmodsz ... csak neked ez jelenleg visszatérő. S az is lesz, ha fel nem oldod, s a fizikai testi létben meg nem adod magad számára a nyugalmat, az elengedési érzetet.

Ha megengedsz egy gondolatot..... ne kapkodj se NE GONDLOKOZZ TÚL SOKAT. Csak csendesítsd le az elméd és lélegezz mélyeket, figyeld meg az érzésvilágodat és kérd, hogy felülről segítsenek tisztán LÁTNI önmagaddal kapcsolatosan.
Mélyen fújd ki az érzéseket amik feltódulnak benned.
Tisztísd ki az elméd. Sok ott a múlt, sok ott a félelem.

Engedd meg, hogy meséljek Neked egy festőállványról. Képletesen jobban meg tudom közelíteni amit szeretnék Neked írni.
Festettél. Festesz. Ám, most megállsz.Nézed a rajzot.
Félemmel vizsgálgatod a művedet= az életedet.
Megvizsgálod az utakat rajta, az embereket, a körülményeket.
Kérdések is megjelennek a rajzon. Festhetsz hozzá egy vagy több gyerkőcöt, leradírozhatod a társad is, apud is (!).... akár vehetnél egy új lapot is s azt is telefestheted másféle utakkal.
Minden nap egy új lap is lehet. Egy lap lehet egy termékeny élet képe is.
Milyen jó, hogy megállunk a kép előtt. Kell néha megállni felülről ránézni a dolgokra , a képre, az életünkre, hogy átlássuk változtassunk e.

Te mit festenél akkor ha kéred a szent szellemed, Belső Segítőd, Istened, az univerzum segítségét?
Önmagad belső bölcsessége mit mond : mit vagy kit fess rá a papírra? Mit mond a szíved? Milyen lehet gyermekkel vagy anélkül élni lenne e jobb neked élni? Milyen családot szeretnél, ha szeretnél?
Milyen lehet külföldön munkába állni? Milyen lehet Magyarországon munkába állni?
Milyen lehet teli önbizalommmal, teljes értékűen élni?
Mi az ami boldoggá tesz most?
Fessd teli a képet, s amit látni vélsz cselekdj.
Szerintem is rossz a semmilyen döntés mint a valamilyen. S ilyenkor nincs olyan hogy rossz vagy jó döntés, hiszen az éppen aktuális tudásodnak megfelelően hozod meg a döntést. Ennél jobbat akkor nem tudtál /tudsz kialakítani. S minden változik, s mindig. Jó ha ezt is elfogadjuk.
Szia Dia