Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ha az agykontrolt egy másik emberre használod, a másik életébe
2008. augusztus 28. csütörtök, 19:03 | Bea (útkereső)

Ha az agykontrolt egy másik emberre használod, a másik életébe avatkozol bele úgy, hogy ő nem tud róla és esélye sincs a választásra. Elveszed a lehetőségét is annak, hogy egy adott viselkedés/élethelyzet által tanulhasson a másik és akár változhasson magától a saját tempójában, kényszer nélkül. A helyzet hasonló, mint amikor szavakkal kényszerítenéd valamire, ami neki jó, de neked nem.

Nem a másikat kell megváltoztatni, hanem mindig magaddal kezdd. A másik csak a tükörképed és ha valami nem tetszik benne, akkor nézd meg magadban, miért nem és felfedezheted, valójában ez a tulajdonság mélyen benned is gyökerezik. Amiről eddig talán nem is tudtál. És ha ezt felismered, elfogadod és változtatni akarsz rajta, nemcsak te fogsz változni, hanem a másik is automatikusan.

A kérdésedre visszatérve, ha nagyobb energiát tudsz megmozgatni a gondolataiddal, mint a másik, valószínűleg befolyásolhatod és alakíthatod őt. Csak értelme nincsen, mert megvonod a másiktól, de elsősorban magadtól a tudást. Ahol te vagy a bíró és a végrehajtó is egyben, holott a másik ártatlannak tartja magát. Még akkor is, ha jószándék vezérel.