Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A valós mondanivaló
2011. október 17. hétfő, 11:18 | Bodolur (útkereső)

Kedves felacsó!

Ez a film nem egészen arról szól, amit te véltél benne felfedezni...
Ez az ember nem kifordult önmagából, hanem visszatért ahhoz, ami eredetileg volt. Amiért az a nő megszerette. Levetette magáról az útközben felvett szennyes ruhákat, emellett megtért, ami olyan erőt adott neki ehhez, amire emberként képtelen lett volna. Nem a társa volt hozzá nem illő, hanem a viselkedése. Olyanná vált, amilyennek egy embernek lennie kellene. A házasság egy életre szól, hiszen esküt is teszel, mikor kimondod az "Igen"-t. Esküt arra, hogy szolgálni fogod a másikat, legyenek bármilyen próbák is, kitartasz mellette hűséggel, ápolod, ha beteg, megbocsátod, ha hibázik. Eggyé váltok örökre, amíg csak éltek. Felelősséget vállaltok a másikért, és a saját tetteitekért is. Nem pedig arról, hogy amint a másik nem azt teszi, ami kedvemre való, veszem a kalapomat és odébb állok. Ez önzőség, semmi más. A házasság erről szól. ezért választják sokan a könnyebbik utat. Élettársi kapcsolat, amiben nincs semmi kötöttség, nincs felelősség, mert ha valami nem jól sikerül egyszerűen odébb állnak, minden következmény nélkül. Ez a hit nélküli kapcsolat, amikor nem arra alapozod, hogy örökké fog tartani, hanem csak addig amíg neked jól esik. Kérdem akkor, hogy hol van itt az érzelem? Hol az igazi boldogság, amit anélkül a bizonyos "Igen" nélkül sosem fogsz érezni emberi kapcsolatban?
Ez csak a házasságban van meg. Nem véletlenül találta ki Isten az ember számára. Ellenzi valaki a házasságot? Az Isten akaratával száll szembe, azaz magával Istennel. A végeredményt nem szeretném részletezni, úgyis kitalálja mindenki... :)
Nem hiszel Istenben? Ez legyen a Te problémád, de ha rám hallgatsz, akkor elkezdesz ismerkedni Vele, kutasd a kapcsolat lehetőségét (imádkozz, keress embereket, akik ismerik Őt). Attól hogy nem hiszel, Ő még ott van, és teszi, amit megígért.