Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
az az érzésem
2011. október 06. csütörtök, 22:44 | Michaelita

Az érzésem az, hogy vagy egy rossz kapcsolati minta az ami fogva tart (vagy a férfiakkal kapcsolatos hitrendszered gátol nagyon)
Az sem igazán jó az esetedben, hogy az édesanyád az aki a "nadrágot hordja" otthon. Sajnos ez nálunk is így volt, s ettől nem nő bennünk a tisztelet a férfiak (apánk, férjünk) iránt. Bár nekem szerencsém volt, mert olyan lelkiségű volt az Édesapám, hogy nagyon is tudtam tisztelni, csak titokban tettem (ő tudta és érezte), mert az Anyukám és a család előtt nem mertem kimutatni.
Azt hiszem ez már önmagában is konfliktusokat okozhat a lelkünkben, sajnos.

A munka, elfoglaltság hiányával kapcsolatos leírásodat pedig nagyon is értem és átérzem. Volt az életemnek egy olyan időszaka, amikor nem a megfelelő munkakörben dolgoztam, s ez annyira nyomasztó volt, hogy az akkor még jónak mondható házasságomból mindenáron ki akartam lépni (de nem csak a házasságommal volt gondom, hanem nagyjából a világgal is. Azután a volt férjem segített keresni egy másik helyet, ahol a munkaköröm is és a kolleganőim is teljesen mások voltak. Itt már jól éreztem magam és mintha minden megváltozott volna, már elválni sem akartam és a világgal is megbékéltem.
Mit akarok ezzel leírni? Azt hogy nagyon is társas lények vagyunk, sokkal jobban mint amennyire gondolnánk. S még azt is, hogy nőként nagyon nagy szükségünk van/lehet a kihívásokra, hogy az önmagunk megtapasztalása, a világban betöltött szerepünk és helyünk érzete segítsen a lelkünknek helyrebillenni.
Ha bármilyen módon találnál (v. pároddal találnátok) Neked bármilyen elfoglaltságot, az lehet, hogy sokat segítene helyrebillenteni a lelki egyensúlyodat.
Nem hiszem, hogy jobb emberré kéne válnod! Az viszont biztos, hogy elfogadóbbnak kellene lenned önmagaddal szembe és minden tulajdonságoddal együtt - még a kicsinyességet beleszámítva is - szeretned kellene/illene önmagadat.
Sajnos az életben van egy olyan tény, hogy amire figyelünk, az sokasodik és szaporodik.
Mivel a sok hibádra fókuszálsz, így az tűnik a soknak és mind többet fogsz látni belőle. De ez így sehova sem vezet.
Lécci a jövőben minden nap találj magadban 2 pozitív tulajdonságot, amit értékelsz, elfogadsz és szeretsz önmagadban. Ez nagyon jó önbecsülés növelővé is válik. Ha egy két nap kimaradna, akkor is lehet pótolni pár nap múlva az elmaradt napokat. Nem kell nagy dolgoknak lenni, csak apróknak, egyszerűeknek.

Az önmegvalósítással kapcsolatban nagyon értékesek a Kati tanácsai, olvasd újra és próbáld alkalmazni.

Giordáno Bruno mondása jut még eszembe:
"Ha változtatni akarsz a világon, akkor változtass a saját hozzáállásodon, s megváltozik a világod is"