Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Mit jelent az
2011. október 06. csütörtök, 18:41 | Domoszlai Katalin   Előzmény

"hogy hiszem, hogy ő a legjobb ember a világon? "

Hiszel benne. Remélem nem lesz bántó, ha helyetted én ezt a hitet most megkérdőjelezem. Azért, hogy annak láthasd, amilyen ő valójában és ne annak, amilyennek szeretnéd hinni.

Előrebocsátom én abban hiszek, hogy minden ember a legjobb. Te is, én is, az apád is, mindannyian. Más más tudatossági, erkölcsi és lelki tisztasági szinten állva. A legnagyobb különbség köztünk emberek között, hogy mennyire vagyunk annak a tudatában hogy a legjobbak vagyunk :-)

Az apa piedesztálon áll, azért, hogy ne kelljen szembenézni és feldolgozni a visszautasítást, amit kaptál. Ugyanis nagyon mély igény van a gyerekben arra, hogy az apával is mély lelki kapcsolata legyen. Nem csak a beszélgetések hiányoztak a kapcsolatotokból, hanem a játék, a dédelgetés. Lehet, hogy már nem emlékszel erre, meditációban fel kellene hozni ezeket az érzéseket, eloldani a ragaszkodást a mintához.

A gyerekek számára a szülői minta mélyen beivódik a tudatalattiba.

Az édesapád nem képes megélni az érzelmeit. Nem meri magához közel engedni az embereket.
A külvilágot a lehető legnagyobb mértékben kizárja az életéből.

Mivel a külvilág nem kiszámítható. A család viszont jól ismert és biztonságos közeg.

Átvetted hát tőle azt hogy a világot, akár egy karrier segítségével meghódítani nem lehet.
Senki vagy, a saját szemedben, mert annak idején az érzelmi visszaigazolást az igazi intim meleg apai szeretetet nem kaptad meg.

Nem tudom, hogy mi az oka annak, hogy apád ennyire bezárt szívvel él. De a baráti kapcsolatok hiánya elég komoly problémát jelez vissza. Lehet, hogy ő jól el van ebben a kiszámítható és beszűkült világában. Hellinger családállításon láttam ehhez hasonló eseteket, ahol az illető teljes mértékben egy halott felé fordulva élt, az egész érzelmi kapacitása le volt kötve, egy korán meghalt gyermek, vagy testvér, esetleg más közeli családtaghoz kapcsolódva. Nem biztos, hogy az apád esetében ez az ok, de esetleg lehetséges.

Neked viszont az éned egyik fele vágyik az önmegvalósításra. A másik fele pedig, fél, bizonytalan. A félelmeket fel lehet oldani, hosszú munka, de a legnagyobb sikerélményeket kapja meg az ember ettől.

Ha egy ember akinek igénye van az önmegvalósításra, de nem teszi ezt meg, az elkeseredett és boldogtalan lesz egész életében. A cél nem szabad, hogy az legyen, hogy azt a mások elismeréséért teszed. Hiszen ott még mindig az igazi apai szeretetért kuncsorogsz. Meg kell valósítanod önmagad azért, hogy az lehess, aki vagy.

Egy ember, aki igazi lelki élményekre vágyik. Mély érzelmekre, és szenved, ha ezt nem élheti meg.