Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Ha azt érzed, csak sodródsz
2011. október 05. szerda, 14:27 | Domoszlai Katalin

az élettel, az azért van mert elfojtod a vágyaidat.

Ha a szülői környezeted anno nagyon mást vár el tőled, mint amilyenné természetesen fejlődve váltál volna, akkor az alkalmazkodásod árát jól megfizetted, valahol elveszítetted önmagad.

Az álombeli üzenetet én nem a józan ésszel fejteném meg hanem intuícióval. Nem a konkrét történet és a konkrét szereplők a fontosak ugyanis az álomfejtésnél, hanem az, hogy milyen érzést utasítasz vissza. Ez pedig az, hogy vágysz rá hogy olyan társsal élj együtt aki igazi lelki társ.

Komoly kérdésekkel kell most szembenézned, remélem a hozzászólásaink segíteni fognak. Én ezeket a kérdéseket tartom fontosnak:

Biztos hogy a józan eszed tiltakozik az ellen hogy a lelki társadat megpróbáld megtalálni, vagy inkább ez egy szülői minta?

A férjed tényleg gyereket szeretne vagy Téged magához kötni?

Mekkora teret kaptál az önállóságban amikor gyerek voltál?

Még valamit érzek, amit jó lenne ha megvizsgálnál magadban. Mitől félsz?

Ezen kívül még itt van maga a megaláztatás kérdése is. Ha be tudja az ember fogadni, nyitott szívvel, igen megaláznak, ebbe a helyzetbe kerültem, elfogadom, magamat is és a körülményeket is. Nem hárítok és fojtok el semmilyen fájdalmat és szégyent amit érzek. Az a tapasztalat, hogy amíg az elfogadás nem történik meg, nincs lehetőség a változtatásra.

Az autó a kitágított test határainkat jelenti mint szimbólum. Bal oldal férfi, hátsó pedig múlt. Tehát múltbéli sérülésre utal vissza amit egy férfi okozott.

Akár honnan is kerülgetem, én a szülőkhöz, ezen belül is a Te esetedben elsősorban az apához kanyarodnék vissza, ugyanis a mintát, hogy hogyan kell pénzt keresni, karriert építeni és milyen minőségű párkapcsolatot tud valaki létrehozni, általában az apa tanítja, ő adja a mintát rá. Ha a mintája és a viselkedése teljesen elfogadhatatlan, akkor követi az anyai mintát az esetek kisebb százalékában a gyerek.