Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Mások személyes tapasztalása...
2011. október 03. hétfő, 13:54 | Éva.   Előzmény

Megértem Andi,hogy ennyire fontos neked mások személyes tapasztalása is,de ne felejtsd el,-hiszen te is írtad-,hogy ahányan vagyunk,,,annyifélék'',tehát a tapasztalásaink is mások lesznek,mert az mindig tőlünk,a karakterünktől,az adottságainktól függ.

Én azért ajánlok könyveket ,illetve tulajdonképpen nem olvasnivalót,hanem mindig olyasmit,ami nagyon fontos,és előre vivő tanítás./szerintem,mert engem előre vitt,és lehet hogy másnak is segít/
Nekem mindig a szellemi /mentális/ szinten volt meg először valami,és utána kaptam meg tapasztalásként,vagy esetleg képességként.
Úgy működött mindig,hogy először mentálisan fejlesztettem magamat,és utána ennek következményeként jött meg a gyakorlatban is az.
Ezt megint embere válogatja,hogy kinek mi működik,és ezért tartom nagyon fontosnak,hogy az ember ilyen szinten is ismerje magát,hogy melyik agyféltekéje a domináns,vagy egyszerűen olyan szerencsés,hogy mindkettő jól működik.:)

Ha bal agyféltekés inkább mint én, akkor így jut tapasztaláshoz,ahogy leírtam,ha inkább jobb agyféltekés,akkor pedig a meditálás,az ott szerzett tapasztalatok hozzák meg az eredményt, és azok viszik fokozatosan előbbre.
Ezzel nem azt akarom mondani,hogy egy bal agyféltekés embernek nem lenne hasznos meditálni. Viszont tudom,hogy vannak olyan emberek,akiknél annyira domináns a bal oldal,a racionális gondolkodás,és annyira kevés a jobb oldali aktivitás,hogy nem nagyon tudnak meditálni. És ez sem baj,mert ezek az emberek másképp szerzik az információt. Náluk nem analógiás a gondolkodás,nem egészben látják a dolgokat,hanem elemzően apróbb részuletekben,és ezekből szintetizálják majd az egészet.

Azért jutott ez eszembe,mert épp a minap téma volt ez itt,tehát úgy tapasztaltam,hogy a gondolkodásnak is vannak szintjei,és egy magasabb szinten a gondolkodás által is meg lehet kapni minden információt,intuitíve,egy magasabb mezőbe kapcsolódva.vagyis hogy szerintem nem kell senkinek pl. elkeseredni,hogy nem tud meditálni,ez nem fogyatékosság,egyszerűen neki más lehetőségei vannak az információ szerzésre.Mindenki azt használja ki,ami az ő sajátos képessége. /persze mindent lehet fejleszteni,a jobb agyféltekét is:)/

De még az utóbbi estben is az a tapasztalatom /jobb agyféltekés dominancia/,hogy ez is akkor működik igazán sikeresen és hatékonyan,ha először egy szellemi mentális stabiliás /létszemlélet / ki van alakítva,hogy mindig is legyen egy biztos pont ami stabil az emberben,hiszen a jobb agyféltekés munkával az ember folyamatosan a tudatalattit dolgoztatja, /most mindegy,hogy a személyeset,vagy a kollektívet/, de ha nincs meg ez a mentális ,szellemi stabilitás,biztos alap,akkor bizony hamar el lehet veszni ebben,és nagyot borulhat az ember,sőt teljesen elszakadhat a hétköznapi valóságtól is.

Ezt nem neked írom személy szerint,Te nagyon is tudatos vagy /jó olvasni:) / csak ha már a tapasztalatoknál tartunk,akkor még ez kikívánkozott valamiért belőlem a téma kapcsán.
Valamint a tudatos álmodásnál is fel lehet használni.Tehát aki inkább bal agyféltekés, racionális gondolkodó típus,annak bizony nagyon sokat segítenek azok a bizonyos mentális,szellemi tanítások,amik bizonyos könyvekben azért megtalálhatók.
És persze ezt a könyvekben a praxis,a gyakorlatozás is kíséri.De ,hogy ez miért fontos?
Mert az ilyen típusú ember,semmiféle gyakorlatba nem kezd bele amíg szellemileg, mentálisan be nem látja miről van szó,el nem tudja azt igazként fogadni. Mert az ilyen típusú embereknek kevés a hit,-hogy elhiszem-,az analizáló gondolkodásuknak bizony szükségük
van az értelem általi belátásra is.

Szerintem nincs olyan,hogy jó vagy rossz módszer,ebből a szempontból,mert az mindig az adott személy ,,tulajdonságaitól'',adottságaitól függ,hogy neki személy szerint mi a jó,amit használni tud,amivel fejlődhet.