Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Mi a valóság?
2011. október 03. hétfő, 1:54 | Éva.   Előzmény

Szerintem ez is tudatállapot függvénye,hogy mikor ,mi a valóság.

Ha álmodunk /nem tudatosan,hanem általában/,akkor az a normális,és bármilyen extrém is a történés,akkor is az a valóság./akkor és ott,az álomban ,abban a tudatállapotban./
Ha meg reggel felébredünk ,akkor meg rájövünk,hogy az a valóság,és ami addig volt azt ,,csak'' álmodtuk.
A megvilágosodottak meg azért mondják erre a világra,ami nekünk a valóság,hogy ez illúzió ,álom,amiért
mi mondjuk ugyanezt,amikor reggel felébredünk,mert már egy más tudatállapotban vagyunk,és ami volt,az csak egy álom.Ők is ezt egy másik tudatállapotból mondják,mert nekik már az a valóság.
Tehát szerintem mindig az a valóság,amilyen tudatállapotban vagyunk éppen és amit akkor tapasztalunk.

Tehát ha te csak úgy álmodsz,nem tudatosan álmodsz,akkor simán megy tovább az álom a dinókkal,hiszen az álomban minden lehetséges. Azt hogy ez nem lehetséges /Új-Delhiben dinók/,azt pontosan a ,,nappali'' tudatosságod vétózta meg /szerintem helyesen/,mert azt úgy tapasztalta a hétköznapi tudatosságban,mert ott nincsenek dinók Új Delhiben.
Tehát nekem azt mondja az álmod,hogy nagyon is tudatos volt,és kimondtad a végszót,hogy ez nem lehet,
meg is indokoltad miért,tehát nem volt értelme tovább keresgélni,mert rájöttél ,hogy a program a hibás,
ezek szerint.
Nekem ez tudatos álmodás.Ha elhitted volna konkrétan ezt,akkor az ,,csak'' álom lett volna,de nem tudatos./szerintem/

,,Igen ám, csak ehhez az is hozzátartozik, hogy a tudatos álmomban megláthatok, megtudhatok valamit, ami a tényleges valóság. Vagyok-e olyan tudatossági szinten, hogy amit látok, hallok, azt el tudjam fogadni, bármi legyen is. ''

A tudatos álom lényege szerintem pont az,hogy nem tudsz bármit elfogadni,csak azt amit egyébként a hétköznapi tudatosságodban is elfogadnál. Hasonló ez mint a hipnózisnál,hogy ott sem tudnak másra rávenni,mint amit a hétköznapi tudatosságodban is megtennél./a normális hipnózisról beszélek persze/

Vagyis én inkább pozitívnak látom az álmodban a felismerést. Képes vagy már kontrollálni,a ,,nappali'' tudatosságot belevinni,és ami ott a ,,reális'', a ,,valóság'' azt felismerni,tehát innen már akár irányítani is lehetséges lesz.

Azt mondod talán azért ébredsz fel,mert mikor rájössz,hogy álmodsz,akkor utána már irányítani is tudnád az álmot.
Velem is ez történt,egyből elkezdtem szervezni a másnapot,annak alapján amit már ébren összeírtam,hogy mit kell csinálnom,hova kell mennem.Én nem ébredtem fel,mert ez valahogy természetes volt.Tehát nem volt semmi,ami bezavart volna,felébresztett volna.Viszont te úgy gondolod, hogy hátha korai ez ,és ettől például felébredhetsz. Mert ezt hiszed. Lehet ,hogy ezen kéne változtatnod, hogy nem képzeled azt hogy korai,mert ezzel le is korlátozod a lehetőségét,hanem adsz neki egy szabad folyást.. És próbáld meg úgy,hátha akkor nem ébredsz fel. Lehet ,hogy a körül forog majd az álom,ami éppen a legaktuálisabban foglakoztat,ahogy én is azonnal rátértem a másnapi tennivalóimra:)
Ez ugyan spontán volt,de később ,gyakorlással talán meg tudod tervezni előre,hogy mit szeretnél megvalósítani az álmodban.