Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
,,Az is lehet, hogy csak az képes a tudatos álmodásra, aki képes
2011. október 02. vasárnap, 22:50 | Éva.   Előzmény

,,Az is lehet, hogy csak az képes a tudatos álmodásra, aki képes éber állapotában is megválaszolni azokat a kérdéseket, amelyekre álmában szeretne választ kapni? Ezt még rejtély számomra…''

Szerintem közelítesz a megértéshez,mert az nem lehet ,hogy az ember az álmában tudatos,miközben a hétköznapi életében pedig nem.Tehát ha az ember ki tudja alakítani,hogy egyre tudatosabb az életében,hogy képes figyelni önmagára ,és kevéssé zökken már ki ebből,akkor az álmában is tudatos lesz. A tudatos álom gyakorlása nélkül is,mert a tudatosság az álmában is jelen lesz.

Azt írtad korábban,hogy elmélet és gyakorlat,tehát szeretnél hallani tapasztalatot.
Én nem tanultam a tudatos álmodást. Akkor találkoztam először vele,amikor rendben volt az életem,
és képes voltam ,,valamennyi'' tudatosságot fenntartani napközben az életemben általában,akkor egyszer csak el kezdtem így álmodni.
Tudtam,hogy álmodok,rájöttem az álom közben,tudtam ,hogy másnap mit kell csinálnom,tudtam hogy az ágyamban vagyok,de ezzel egy időben az álomban is voltam.
Nem akarom most sorolni
Viszont ahogy romlott a napközbeni tudatosságom,mert jöttek problémák,amik egyre inkább megzavartak,ahogy romlott a helyzet,ahogy veszítettem el a tudatosságomat,úgy nem csak a hétköznapi életemben,hanem az álmomban megszűnt a tudatosság.
Ebből én arra következtette ,hogy tudatosság csak egy van,és vagy képes vagyok fenntartani a tudatosságomat,és akkor az kiterjed mindenre,vagy ha nem ,akkor se nappal sem éjjel nem vagyok tudatos.

Amikor megszűnt az álmomban is tudatosság,kezdtem sajnálni. Akkor találtam rá arra a könyvre,
amit ajánlottam. És ott is először azzal szembesültem,amire már előtte rá is jöttem,amit itt leírtam.
Sőt ott még ezt a tudatosságot kiterjesztik a halálra is.Hogy mennyire fontos ez a halál pillanatában is
de erre már nem akarok kitérni,mert nem ez a blog témája.Viszont nem mindegy,hogy akár a halált,akár a megvilágosodást,mindig az álomszimbólummal lehet a legjobban megérteni.

Tehát a lényeg,ha a hétköznapi tudatosság,az önmagamra figyelés megvan,akkor az álomban is meg lesz.Ettől még ezt lehet fejleszteni,mert ez oda vissza működik,vagyis,ha az ember megfelelő gyakorlatokat végez mondjuk a tudatos álmodásra,akkor az ébrenléti állapotában is tudatosabb lesz..
Vagyis ,ha nem vagyok elég tudatos,vagy szétszórt vagyok,akkor a tudatos álmodás gyakorlatokkal is fejleszthetem nem csak azt,hanem a hétköznapi tudatosságomat is.

Hogy kérdésekre választ kapjak álmomban?
Azt én nem egészen tudatos álomnak mondanám,illetve most arról beszélek,ahogy én csinálom ezt.
Ha szeretnék valamit,mindig elalvás előtt kérem. Ki miben hisz /angyalok,szellemi vezető,belső hang,felsőbb Én,stb.../ tehát kérem,hogy tanítsanak,szeretném tudni ezt vagy azt....
Nekem így működik. És pl. ha felébredtem valamiért,ugyanúgy ment tovább a dolog,mint álmomban,pedig rövid időre teljesen fent is voltam,meg az álom is ment,mert kimentem a wc-re,meg vissza az ágyba,de nem úgy mint egy alvajáró,hanem két helyen voltam egyszerre és mind a kettőről tudtam.Szerintem másnak is lehet ilyen tapasztalata,tehát nem lehet ez valami különös dolog.
De itt megint az van,hogy fenn kell tartani a tudatosságot,hogy kitalálj a wc-be,és ne veszítsd el közben az álom folyamát sem. Aztán 3 perc múlva meg simán visszaaludni.

Vagyis hogy én tudatosság párti vagyok,és bizony az érzések fölé helyezem a tudatosságot.
Nem mintha azok nem lennének fontosak,de sokszor az embert elviszik,viszont a tudatosságban még soha sem csalódtam.Ellenkezőleg,ha elveszítettem a tudatosságomat,akkor jöttek mindig a problémák.És úgy tudtam azokat mindig megoldani,ha újra tudatossá váltam,és figyeltem is arra,hogy fenntartsam azt.

Hát tapasztalatokra voltál kíváncsi.Én ezt tudtam mondani:)