Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Az illúzió fátyla
2011. október 02. vasárnap, 7:51 | e-andi   Előzmény

Tegnap azt írtam, hogy szerintem akkor tudok átlépni a tudatos álmodás 4. szintjére, ha képes leszek arra, hogy lássam a valóságot és azt el is tudjam fogadni. Ez most is így van.

Tegnap elfelejtettem megírni, hogy rá is jöttem arra, hogy mi az az én „valóságom”, amit nem akarok elfogadni vagy meglátni. Találtam valamit, amiben egyszerre hiszek, és egyszerre kételkedem és félek is. Mi van ha tényleg létezik és megtapasztalom? A szívem mélyén hiszek benne, szeretném, hogy létezzen.
A valóságban azonban félek kicsit tőle. A szívemben él a hit, hogy valóság, kint viszont nem merem megtapasztalni, nem merem meglátni.

Amikor eszembe jutott, hogy ja, tényleg én tegnap rájöttem mit nem akarok meglátni, akkor nem is értettem, hogy ezt miért nem írtam meg eddig. Ma reggel 6.30kor részt vettem egy on-line közös meditáción és rájöttem.

Megértettem még valamit. Megváltozott bennem valami. Úgy tudom szemléltetni, hogy eddig nyitva volt a szemem és láttam azt a valóságot, ami van. Csakhogy ez nem a teljes valóság. Erre szokták mondani, hogy az illúzió fátylán keresztül nézzük a világot. Az is valóság, amit látunk, csak mintha valami megszűrné az „igazi valóságot”. Úgy érzem eltűnt az illúzió fátylam. Már tudom, hogy amiben eddig hittem az valóság, csakhogy most meg a szememet csuktam be. Még nem merem megnézni a teljes valóságot. A különbség már csak annyi, hogy ebben én döntök. Már tudom mit fogok látni, ha a kinyitom a szemem. Az a kérdés, hogy mikor leszek elég bátor, hogy kinyissam a szememet és a valóságban is meglássam a valóságot.

Elértem azt az állapotot, hogy már nem akarom sürgetni magamat. Már tudom mit fogok látni ha kinyitom a szemem. Csak épp még nem vagyok készen rá, hogy kinyissam a szemem. Még várok….

Azt is érzem, hogy ez által egy furcsa paradox helyzet állt elő bennem. A tudatos álmot én is arra akartam használni, hogy hozzá jussak olyan információkhoz, amihez éber állapotomban nem vagyok képes. Most viszont azt érzem, hogy ha kinyitom a szemem, akkor már éber állapotban is fogom tudni a valóságot, vagyis már nem lesz szükségem a tudatos álomra. Ha képes vagyok éber állapotban is választ kapni a kérdéseimre, akkor miért használnám az álmot arra, hogy információhoz jussak.

Az is lehet, hogy csak az képes a tudatos álmodásra, aki képes éber állapotában is megválaszolni azokat a kérdéseket, amelyekre álmában szeretne választ kapni? Ezt még rejtély számomra…

Volt már tudatos álmod, amikor képes voltál irányítani az álmodat és hozzájutni információkhoz, amit éber állapotban nem tudtál megszerezni?